Kůže či koženka? Poradíme vám, co právě letí

27.07.2010 | Krása a móda

Broušená či surová, přírodní či leštěná, kůže je zkrátka jedním z nejvýraznějších materiálů letošní sezóny a narazíte na ni doslova na každém kroku. A nelekejte se, nosí se i ta umělá! Trendy kousky vás tak rozhodně nemusí zruinovat.

Kůže patří k nejstarším materiálům používaným v odívání a její pozici jen tak něco neohrozí. Je totiž univerzální a nadčasová, což ji řadí automaticky na přední pozice oblíbenosti. Letošní kolekce opanovala doslova na všech frontách a nejinak tomu bude i v nadcházející podzimní sezoně, zainvestovat klidně i do dražších kousků se tedy zaručeně vyplatí.

Začněte klasikou

Především si pořiďte jednoduchou bundu do pasu či v lehce prodloužené délce, která nesmí chybět ve výbavě žádné módní odbornice. Patří k nejlépe kombinovatelným módním kouskům a vykouzlíte s ní řadu neokoukaných, ale jednoduchých a nositelných variací.

Co ke kožené bundě?

Doplnit jí můžete džíny a jednoduchým topem, nosí se k šatům všech délek a pozadu nezůstane ani v kombinaci s šortkami, které jsou aktuálně největším módním hitem. Vyhrajete-li si i s doplňky, máte rázem o několik dalších kombinací navíc.

A jaké bundy se právě nosí?

Jednoznačně co nejjednodušší. Opomenuta nesmí zůstat inspirace motorkářským stylem, ten ale letos značně zjemněl – kožené či koženkové bundičky ubraly na zdobných prvcích a pestré barevnosti a vrací se éra přírodních tónů, klasických střihů a strohé elegance. Dopřát si můžete řady cvočků či zipy, podobně nápadné modely už ale nejsou tak univerzální.

TIP Bety: Ve fotogalerii najdete kompletní informace o výrobcích - popisek, značku a cenu. Na konci článku pak i adresář obchodů, kde se výrobky dají pořídit.

Kalhoty a imitace kůže

U oblíbených a nestárnoucích bundiček ale letošní kožená módní vlna rozhodně nekončí. Hitem jsou také kožené kalhoty. Nemusí však vždy jít jen o pravou a nefalšovanou kůži, která v letních dnech není zrovna nejpříjemnějším materiálem. Nahradit ji ale můžou důmyslné napodobeniny – například nápadně silnější legíny, které imitují kožený povrch leštěným povrchem a důmyslnými syntetickými materiály. Skvěle ji doplní tuniky či sexy topy, které k létu neodmyslitelně patří.

S prvními chladnými dny ale klidně sáhněte i po klasických kožených kalhotách. Měly by mít užší nohavice, ty totiž zpravidla zakryjí vysoké, nejlépe až nad kolena sahající kozačky rovněž z kůže. Drsný styl pak zjemní krajkový top či blůza plná volánů.

Doplňky z kůže

Nepředbíhejme ale, ještě si užívejme léta. K tomu patří vzdušné rozevláté šaty plné květů či pestrých vzorů, které nejlépe doplní široký pásek z ušlechtilé kůže v přírodních barvách. Sladit jej můžete nejen s kvalitní koženou kabelkou či koženými řemínkovými sandály v gladiátorském stylu – ty letos vynikají nejen výrazně upravovanou broušenou či lakovanou kůží, ale také řadami kovových ozdob, ale i se spoustou drobnějších doplňků, jimž taktéž dominuje kůže či její povedené napodobeniny.

Nosí se širší náramky ze surové kůže proplétané kovovými prvky nebo naopak uzounké kožené čelenky. Dobře vybrané kožené doplňky ale také oplývají záviděníhodnou vlastností – pokud si vyberete méně extravagantní a jednoduchý model, také vám bez problémů vydrží po řadu sezon. Investice do kvality se tak vyplatí.

Adresář:

DKNY, Železná 12, Praha 1
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Ann Christine, OC Paladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Bandolera, OD Kotva, Revoluční 4, Praha 1
Pepe Jeans, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Killah, Destroy, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat