I baculky chtějí být sexy. Jak na to a kde můžete nakupovat?

16.06.2010 | Krása a móda

Trápí vás pár kilo navíc, které ne a ne shodit, nebo jen zkrátka nedisponujete dokonalými mírami supermodelek, které si k svačině mohou dopřát jen lístek salátu? Nezoufejte, sexy a přitažlivá dovede být opravdu každá žena, obliny dokonce muži mají prokazatelně radši, než čouhající kosti.

Kypřejší tvary ale rozhodně není na místě nasoukat do všech módních hitovek, které se každou sezonu nabízejí. Majitelky bujnějších tvarů zkrátka musí trošku vybírat, dokonalý vzhled jim ale určitě není odepřen.

Pečlivě vybírejte střihy

Při formování ideálního šatníku pro plnoštíhlou dámu začněte zgruntu. Modely musí disponovat především zcela dokonalými střihy. Rozhodně neplatí, že plnější křivky skryjí volné střihy a beztvaré kousky ze splývavých materiálů. Spíš naopak. Vybírejte si takové, které neztrácejí tvar nebo jsou lehce pružné, dovedou formovat tělo a nevytvářejí se na nich nepěkné otlaky či boule, prosedíte-li delší čas v autě či na pracovní schůzce.

Místo volných střihů preferujte dobře padnoucí, lehce vypasovaná, ale jednoduchá saka, blůzy s decentním výstřihem či stojáčkem a rukávy, které zdobí velice módní nabíraná ramena nebo naopak zcela hladké a nenápadné tvary.

Pozor na krátké rukávy

Vyhýbejte se délce rukávů kratší než obvykle, ty ruce opticky zkracují a dodají silnějším pažím zbytečně na objemu, naopak na místě je nechat vyčnívat ozdobný lem manžety košile nebo lem rukávu saka ukončit řadou knoflíčků na liště, která jim vizuálně přidá pár centimetrů v délce.

Ideální je sukně

Ty jsou letos nakloněny i baculkám. Těm totiž dobře padnou tulipánové modely zužující se ke kolenům, stejně jako rovně střižené nebo áčkové tvary bez nabírání a přehnaných zdobných prvků. Vždy by měly končit v oblasti kolen či lehce nad nimi. V případě, že sáhnete po sukni, zužující se ke kolenům, vždy dbejte na výraznou pasovou linii, ať už zvýrazněnou širším páskem či správně střiženým kabátkem či blůzou.

Kopírujte siluetu postavy

Rozčlenění postavy na tvar typický pro přesýpací hodiny je základem úspěchu a dodává ženské postavě sexy náboj. Na místě je i pár centimetrů výšky nabytých díky módním a opravdu univerzálním jehlovým podpatkům, ty opravdu sluší doslova každé z nás.

Nebezpečné krátké kalhoty

Pokud rády nosíte kalhoty, dbejte i u nich na pečlivý výběr. Silnější nohy zaslouží střihy s dostatečně dlouhými nohavicemi, prudce módní délka po či nad kotníky není vhodná, protože nohy zkracuje. Džínám sice neochvějně kralují slimky, na ty ale raději zapomeňte a hledejte oblíbenou klasiku v podobě rovných, tzv. cigaretových střihů či kalhot s lehce rozšířenými nohavicemi, které kombinujte stejně jako sukně s vyššími podpatky.

Především u džín oceníte pružnou složku v tkanině, mnohem lépe se totiž přizpůsobí postavě a vybrat si můžete i modely lehce na tělo. Bojujete li s větším bříškem, narazíte na modely, které dovedou bříško tvarovat a opticky eliminovat díky pružným dílům či elastickým materiálům v oblasti pasu.

Novinkou a oblíbeným hitem jsou tzv. turecké či harémové kalhoty se sníženým sedem, které, pokud jsou ušity ze splývavých materiálů, baculkám velice pěkně padnou.

Legíny a tunika

Neopomínejte ani oblíbené tuniky. Zvolíte-li prodlouženou verzi, doplňte ji legínami, balerínkami a širším páskem kolem boků nebo je noste přes volné letní kalhoty. Nosí se etno vzory i jednobarevné kousky ozdobené prýmky či volánky v oblasti dekoltu, vždy ale vsaďte na dlouhé rukávy, vzdušné materiály jsou podobným střihům nakloněny a horko vám v nich určitě nebude. Pozor ale na příliš přehnané zdobení, volány, fiží či jiné ozdoby by vždy měly být subtilnějšího, méně nápadného charakteru, aby zbytečně nepřidávaly na potlačovaném objemu.

Nenechte si ujít námořnický styl

Také módní směry, které nikdy nejsou baculkám zapovězeny, patří ke každoročním stálicím. Jedním z nich je třeba letos opět oblíbený námořnický styl. V něm najdete příjemně střižené kalhoty, žensky tvarovaná saka v temně modré, která patří k oblíbeným zeštíhlujícím odstínům nebo pouzdrové šaty
s jednoduchými detaily a doplňky ve zlaté či stříbrně barvě. Rozhodně se jiným odstínům než obligátní černé nevyhýbejte, byla by to chyba. Sáhnout můžete nejen po výrazných přímých barvách, ale i po větších geometrických vzorech, zatracovat nemusíte ani proužky. S těmi ale nakládejte opatrně, dobře se hodí jako vzor pro top nošený pod sakem či letním blejzrem. Pokud se v divokých barvách či vzorech necítíte ve své kůži, zkuste alespoň výrazně barevné doplňky.

A kde například nakupovat?

Pokud vaší pozornosti doposud unikal švédský řetězec s módou KappAhl, poohlédněte se po jejich prodejně, najdete u nich totiž kolekci speciálně navrženou pro velikosti L – XXL, tedy 42 až 56. Najdete v ní tunikové topy, šaty, blůzy či trika se vzory, stejně jako lehce kombinovatelné sukně, kalhoty a saka. Značka Steilmann zase vytvořila speciální značku Gigi určenou plnoštíhlým ženám, které vyžadují elegantní módu a aktuální trendy. Stejně tak si určitě vyberete v obchodech s módou značky C&A, Marks&Spencer, Next a Lindex. Pár kousků občas seženete i v řetězci H&M a Bandolera.

Adresář:

Steilmann, Praha 1, OD Kotva, nám. Republiky 8
KappAhl, Olympia Centrum, U Dálnice 777, Brno Modřice
Next, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Marks&Spencer, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
C&A, Václavské náměstí, Praha 1
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
H&M, OC Spektrum Průhonice, Komerční zóna Průhonice – Čestlice, Obchodní 113
Bandolera, OD Kotva, Revoluční 4, Praha 1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat