Nechte se hýčkat luxusem z růží

09.06.2010 | Krása a móda

Královny květin, které právě v tomto období rozkvétají, jsou odedávna oblíbenými pomocnicemi i při pěstění ženské krásy. Extrakty z růží nebo sušené či čerstvé okvětní lístky se stávají součástí pěsticích kosmetických přípravků všeho druhu již po celá staletí.

Dopřejte si jednoduchou růžovou koupel romanticky obklopena čerstvými okvětními lístky vaší oblíbené variety. Nejen kouzelná vůně, uvolňující se v kontaktu s horkou lázní, je devizou těchto krásných květin. Ve výtažcích z růžových lístků je na tři sta účinných složek, které přispívají k obnově kožních buněk, například polyfenoly, které jsou významnými antioxidanty, dovedou tedy například zpomalit stárnutí kůže.

Růže pro všechny typy pleti

Navíc mají také dezinfekční a zklidňující účinek – složitě získávané oleje z růží jsou přímo doporučovány především suché a citlivé pokožce, které dodají ztracenou vláhu, aniž by ji dráždily. Rozhodně to ale neznamená, že účinné látky, obsažené v růžovém oleji či dalších extraktech z krásných květů růží jsou určeny jen jednomu druhu pokožky. Naopak, bezpečně ji mohou používat majitelky kteréhokoliv pleťového typu. Právě pro zmíněné neocenitelné vlastnosti v péči o pleť včetně dodávání ztracené vláhy, schopnosti regenerace, či dokonce hojení drobných jizviček je růže hotovou královnou i mezi rostlinami využívanými v přírodní kosmetice.

Vůně i barva

Známé jsou také mírně afrodiziakální účinky růžových esencí, opojnou vůni květů tak objevíte i v tělových balzámech či v podobě oblíbených tělových vod, které vám dodají hotové fluidum neodolatelnosti. Opomenout nemůžeme ani další významnou přednost – vůni, která je častým základem mnoha oblíbených parfémů. Inspirací módním tvůrcům či vizážistům udávajícím trendy v líčení je zase široká paleta neodolatelných barevných odstínů, které pěstitelé růží každoročně rozšíří o nové variety.

Péče za příznivou cenu

Růžový olej právem patří k nejcennějším složkám, které mohou všemožné kosmetické přípravky pečující o naši pleť obsahovat. Odpovídá tomu tedy i jeho vysoká cena, přípravky s růžovými extrakty ale nemusí nutně patřit k těm nejdražším na trhu. Naopak, spoustu kosmetických pomocníků najdete v nabídkách běžně dostupných kosmetických značek, můžete si tak účinky výtažků z oblíbené květiny vyzkoušet doslova na vlastní kůži, aniž byste příliš zatížily váš domácí rozpočet.

Dokonalá krása

Růži ale najdete i jako nesporný zdroj inspirace. Příkladem je světoznámý symbol oblíbené luxusní kosmetické značky Lancôme. Vždyť její zakladatel – Armand Petitjean – byl jejich vášnivým pěstitelem. Květ růže se tak stal pravým ztělesněním luxusu a dokonalosti ženské krásy právě díky této značce, která nedávno oslavila 75 let na trhu s kosmetikou.

Dodnes jejich produkty zdobí původní elegantní logo nadýchaného květu na dlouhém stonku, které často objevíte i jako dekorativní vlys na očních stínech. A když ne, alespoň se rtěnka, parfém či odstín zdravíčka po růžích jmenuje. Takto jednoduše a s grácií vzdává francouzská značka s růží ve znaku hold opravdové královně mezi květinami, která po staletí sedí i na pomyslném trůnu kosmetických prostředků pečujících o neutuchající ženskou krásu.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat