Odhalte kůži! Hitem sezony jsou sexy krajky

19.05.2010 | Krása a móda

Máte pocit, že romantické detaily z krajek patří leda tak na povlečení po babičce či sexy prádlo? Rychle jej vyžeňte z hlavy. Letošnímu jaru vládne krajkománie. Stěžejním prvkem módních trendů sezony jsou modely, které jako by z oka vypadly sexy negližé, jen je konečně můžete ukázat všem.

Křehkost a ženskost

Krajky se staly doslova módním kultem a jejich vzory skvěle podtrhují módními tvůrci stále více protežovanou ryzí ženskost. Řeč je o sexy topech, sedlech a živůtcích šatů, korzetových topech, znovuobjevených „body“ nebo dokonce svrchních částech šatníku vykouzlených za notné podpory krajkových materiálů. Ty dodávají módním kouskům křehký a ženský vzhled. Zatímco dříve se krajky podílely především na drobnějších a detailních zdobných prvcích jednotlivých modelů, dnes se dostaly do popředí a staly se takřka hlavními materiály, po kterých tvůrci aktuálních kolekcí sahají. Narazíte dokonce na saka či přiléhavé šaty celé stvořené z rafinovaného krajkoví.

Krajka dodá modelu vzdušnost

A rozhodně nejde jen o modely do vyšší společnosti. Hlavním rysem současné krajkové mánie je její expanze do běžného každodenního šatníku, kterému dodává nenapodobitelný luxusní šmrnc. Dovede totiž o třídu povznést obyčejné kalhoty, jednoduchou blůzku či stroze střižené šaty. Celoplošné krajkové motivy navíc v kombinaci s klasickými materiály dodávají modelům vzdušnost. Oblíbené variace krajek v černé či tělové barvě nejsou nápadně odhalující, jejich kouzlo ale tkví v transparentnosti, která každou módní kreaci ideálně prozáří a odlehčí. A vůbec nemusí jít o odhalující kousky. Hitem sezony jsou černé šaty, blůzy či zmíněná body s nepatrným kulatým výstřihem a dlouhými rukávy, se kterými za pomoci vrstvení s dalšími nekrajkovými kousky vykouzlíte doslova divy.

Nádech historie

Společným rysem krajkových modelů této sezony je inklinace k vintage looku a glamour stylu. Viktoriánské prvky v podobě stojacích límečků či širokých, krajkami lemovaných manžet rukávů nebo doplňky s krajkovými prvky také opět pronikají do popředí. Vzájemné skloubení takto romantických detailů s klasickou módou v podobě vyšisovaných džín, jednoduchých sáček, sukní tulipánového střihu či jehlových lodiček ve vysokém lesku tak vytváří neodolatelné a neokoukané kombinace plné originality, vhodné i pro městský styl, který využijete každý den. To vše v příjemné škále barevnosti orientované především na černou, bílou a tělové a pudrové tóny.

Důležitý je kontrast, ale s mírou

Nezapomeňte ale především krajku kombinovat s dalšími materiály. Měla by být dominantním prvkem, nic se ale nemá přehánět. Jedině tak vykouzlíte osobitý a nepřehlédnutelný styl v rytmu aktuálních módních hitů a krajkovou záplavu romantiky narušíte přízemnějšími rysy. Kontrast je zkrátka důležitou součástí celého krajkového trendu tohoto jara. Vždy ale modelům nesmí chybět elegantní a uhlazený ráz, divoké punkové kreace patří spíše do šatníku náctiletých. Pokud si přece jen troufáte na nápadné průsvitné plochy odhalující kůži, sáhněte po podšívkovaných kouscích. Pravda, jsou méně provokativní a sexy, jejich krajkové detaily ale neztrácejí nic ze své rafinované krásy.

Adresář:

Guess, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
KappAhl, OC Olympia, U Dálnice 77, Brno-Modřice
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Deichmann, Zlatý Anděl, Plzeňská 1, Praha 5
Topshop, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Marks and Spencer, Melantrich, Václavské nám. 36, Praha 1
Ann Christine, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat