Líčení a odličování v létě? Má to vlastní pravidla

05.05.2010 | Krása a móda

Blíží se horké a prosluněné letní dny, které často strávíme u vody, nevyhneme se ani nadměrnému pocení. Podobné podmínky si proto žádají speciální přístup především v líčení. Pokud si v tomto období běžně vystačíte jen s voděodolnou řasenkou či zdravíčkem, můžete letos zkusit něco nového.

Se správnými produkty nemusíte mít strach vynořit se z bazénu či chladivých vln s make-upem rozteklým do nepěkných map po celém obličeji. Tato líčidla totiž díky speciálnímu složení vodnímu prostředí a vlhkosti obecně skvěle odolávají. Za své obdivuhodné schopnosti vděčí především novátorským přísadám syntetického charakteru.

Do vody klidně dokonale nalíčená

Jedním z nich je například silikon – ten velmi významně odpuzuje vodu a líčidlo je díky němu před jejím působením dokonale chráněno. Silikony, které doplňují především složení make-upů, krémových očních stínů či zdravíček, nejsou dráždivé, velice dobře se roztírají a vytvářejí pohledný, sametový povrch.

Nesmývatelná řasenka

Podobně „trvanlivými“ vlastnostmi se pyšní i další oblíbená moderní složka – lycra. Tu najdete nejčastěji ve voděodolných řasenkách, a také – spolu s např. diamantovým práškem – v lacích na nehty. Lycra zvyšuje jejich pružnost a prodlužuje dlouhotrvající efekt líčidla. Ve rtěnkách či lescích na rty se zase hojně vyskytují vedle přírodních také syntetické vosky. Ty rtěnky příjemně zvláčňují a dodávají jim vysoký neodolatelný lesk a dlouhodobou neslíbatelnost.

A na jaké trendy v líčení k vodě se letos zaměřit?

Bronzově opálené pleti slušejí výrazné barvy. S voděodolnými líčidly nebudete mít žádný problém jich dosáhnout a zachovat si je po celý den, proto se směle pusťte do extravagantnějších a výraznějších kreací. Nosí se pastely v pestrých barvách, kterým dodá na intenzitě lesk či třpytivé částečky, ty na opálené pleti opravdu krásně vynikají. Pozadu ale nezůstávají ani obligátní zlatavé tóny včetně odstínů hnědé, které nepůsobí tak vyzývavě a krásně se doplňují se sluncem opálenou pletí.

Make-up jedině s ochranným faktorem

Nemusíte se vyhýbat ani použití make-upu, ten totiž často obsahuje tzv. SPF faktor, který pleť chrání před nepříznivým UV zářením ve slunečních paprscích a díky silikonové složce vydrží na tváři bez větší újmy až 12 hodin. S jeho množstvím to však nijak nepřehánějte a nanášejte jen opravdu minimální vrstvičku. Užijte si ale hlavně použití odolných, neslíbatelných rtěnek. K trendům patří návrat vintage looku, tedy i nápadně rudým rtům. Ty působí svůdně a sexy a stačí je doplnit jen jednoduchou tmavou linkou na víčku a dokonale nalíčenými černočernými řasami.

Jak ale voděodolná líčidla smýt?

Důležité je ale myslet i na pozdější odstranění takto odolných líčidel. Jejich složení si totiž žádá speciální přípravky a jemnou péči a většina běžných odličovadel si s nimi zaručeně neporadí. Odličovače na voděodolné přípravky obsahují kromě obligátní vody či pleťového mléka také oleje, které dovedou s nerozmazatelnými líčidly v mžiku zatočit. Navíc jsou šetrné k pleti, jejich působením totiž líčidlo okamžitě povoluje a vyhnete se tak nepříjemnému drhnutí tváře. Ideální jsou tzv. emulzní přípravky, jejichž složky stačí protřepáním spojit a pak už jen jednoduše nanášet. Existují i bezolejové přípravky určené pro zvlášť citlivou pleť.

Po odstranění make-upu a líčidel je na místě setřít či omýt z pleti i zbytky odličovacího přípravku a nanést pěsticí denní či noční krém.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat