Oční linky. Vykouzlete si hluboký sexy pohled

17.05.2010 | Krása a móda

Dokonale nalíčené, tzv. kočičí oči po vzoru Brigitte Bardot jsou opět in. Jejich kouzlu propadla třeba extravagantní zpěvačka Lady Gaga, objevily se i na aktuálních přehlídkách významných módních tvůrců. Vykouzlit na víčku dokonalý oblouk není zcela snadné, ale s trochou tréninku to brzy zvládnete.

A stojí to za to. Líčení očí ohraničených lesklou, různě silnou černou linkou, doplněné již jen dokonale nalíčenými vějířky řas, patří k nejtradičnějším zkrášlovacím trikům hvězd. Dovede totiž oku vykouzlit zajímavější tvar, obličeji podmanivý výraz a hluboký dynamický pohled. Ve spojení
s bledou, až alabastrovou pletí a jemnými, méně nápadnými odstíny rtěnky vzniká opravdu klasické líčení vhodné pro každou příležitost.

Chce to cvik

Namalovat si ale dokonale klenutý oblouk, navíc hned dvakrát po sobě aplikátorem s tekutým líčidlem vyžaduje jistou míru zručnosti. Okoukejte tedy triky od kosmetických profesionálů. Klasický postup, který využíváte při malování kajalových linek či nanášení stínů, tedy od vnitřního koutku oka k vnějšímu, zde není na místě. Vizážisté radí začít zcela netradičně – uprostřed. Nejprve tedy vykouzlete klenutý oblouk, pak jej protáhněte k vnějšímu okraji oka, kde by linka měla být spíše silnější. Nakonec dolaďte vnitřní koutek tenčí linkou.

Jak to dělají profesionálové?

Pokud chcete postupovat zcela jako odborníci, nejdříve si naznačte jen základní linii tvaru linky, pak se zaměřte na řasy a nakonec doličte linku tzv. naostro. Tento postup dle slov odborníků garantuje mnohem delší „životnost“ líčení. S šíří linky to ale pro běžné civilní nošení příliš nepřehánějte. Hvězdné manýry v líčení jsou sice vizuálně přitažlivé, hodí se ale spíš pro speciální příležitosti – večírky apod.

Jaké linky zvolit

Nejčastěji se při líčení linek tedy používají klasická tekutá líčidla s výraznými a lesklými černými pigmenty. Tenounký štěteček vyžaduje pevnou ruku a již zmíněnou zručnost. Pokud si na něj ještě netroufáte, přestože se není čeho obávat, můžete začít s moderními přípravky, tzv. fixy – tekutými pery, které nemusíte namáčet, líčidlo se z nich samo postupně uvolňuje. Cvik je na místě i při použití fixů, aplikace je však jednodušší a množství líčidla, které se při pohybu po kůži uvolňuje, je rovnoměrné. Pokud neprahnete po výrazném lesku a dlouhotrvajícím efektu, vystačíte si i s dobře zastrouhanou kajalovou tužkou. Její hrot by ale měl být spíš oblý, aby linka měla širší rozměr a byla viditelnější. Po aplikaci tekutých linek vydržte chvíli bez mrkání nebo oči zavřete, dopřejete tak líčidlu zaschnout a vyhnete se nepěkným otiskům na horním víčku.

A jaké použít barvy?

Hitem je jednoznačně černočerná klasika. Mottem novodobých módních trendů je ale především svoboda, nemusíte se tedy striktně držet módního diktátu a klidně sáhněte i po barevných očních linkách. U těch je potřeba sladit je s modelem, a také zohlednit, zda si budou rozumět s barvou vaší oční duhovky, kterou dovedou citlivě zvolené odstíny příjemně podtrhnout. Nosí se tedy různé pastelové barvy, i u nich ale platí významně upozadit ostatní formy líčení, jinak by výsledný efekt mohl působit spíše přehnaně a komicky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat