Co vám ani letos nesmí chybět? Balerínky

31.05.2010 | Krása a móda

Jsou stále aktuální a ze své šatny je jen tak nevystrnadíte. To jsou střevíčky bez podpatků - balerínky. Pravda, každoročně projdou drobnou proměnou, jednou zaujmou maxiaplikacemi, jindy extravagantně useklou tupou špičkou. Užijte si je i letos!

Nastala doba, kdy si můžete dosyta užít svobodu a sexy styl lehoučkých balerínek – střevíčků, které obvykle charakterizuje co nejjednodušší tvar, absence vysokých podpatků a celá plejáda zdobných prvků, korespondujících s aktuálními trendy. Lékaři je sice vidí neradi, baleríny s vámi ale vydrží až do hlubokého podzimu, než je opět vystřídají modely pro zimní sezonu.

Pro romantické duše

Tak, jako již několik minulých let, byly balerínky takřka univerzálním doplňkem na každém kroku, i letos se bez nich určitě neobejdete. Jejich trendům právě vévodí romantika, a ta pronikla i do vašich šatníků.

Balerínky letos obsypaly všemožné aplikace – látkové květy, šněrování na špičkách či neobvyklé ale působivé materiály. Skvěle jimi doplníte aktuální módní hity v podobě nadýchaných sukýnek, krajkových modelů nebo vzdušných a rozevlátých střihů šatů či kalhot ke kotníkům.

Oceníte jejich pohodlí

Na rozdíl od dalšího nestárnoucího hitu – jehlových podpatků, v balerínkách spokojeně odšlapete celý den.Velký návrat slaví i modely, jež doplňuje pásek či řetízky, ovíjející kotník. Retro nádech podobných kousků opět svižně zapadne mezi aktuální módní hity.

Pozadu nezůstávají ani modely evokující původní inspiraci baletními špičkami, tedy balerinky se stuhami, které ovinete kolem lýtek. Patří ale k nejvýraznějším modelům, je tedy na místě dobře zvážit jejich užití.

TIP Bety: Ve fotogalerii najdete kompletní informace o výrobcích - popisek, značku a cenu. Na konci článku pak i adresář obchodů, kde se výrobky dají pořídit.

Vyberou si i milovnice sportovního stylu

K dalším oblíbeným kouskům letos patří sportovní kousky s minimem zdobných prvků nebo obligátní balerínky v barevné kombinaci modrá-červená-bílá, kterými skvěle oživíte aktuální verzi námořnických trendů. Neupadá ale ani obliba klasických kožených či semišových balerínek či modelů ze saténu, které dovedou doladit téměř jakoukoliv módní kreaci.

Na místě je ale zamyslet se i nad zdravotní stránkou nošení těchto jednoduchých botiček. Odborníci zarytě odrazují od nošení zmiňovaných jehlových podpatků, skeptičtí jsou ale i k botám s absolutně rovnou podrážkou, mezi něž patří i námi milované baleríny. Takto stavěná obuv totiž nezaručuje dostatečnou oporu pro klenbu chodidla a ohrožuje jeho správnou stavbu. S tím souvisí řada dalších zdravotních problémů, bolestmi zad počínaje a konče nepříjemnými otlaky v podobě kuřích ok či otoků nohou.

Dbejte na zdraví

Jejich neblahý vliv na vaše tělo je ale jistě mnohem menší než u 15centimetrových jehel, kde navíc hrozí, že si při nesprávném došlápnutí ještě zvrtnete kotník. Řešením je například opatřit nové balerínky speciální, ergonomicky tvarovanou vložkou a při výběru takto stavěného střevíčku být důslední. Jednoduchá balerínka by měla pevně sedět na noze, nesmí však nikde odírat kůži či způsobovat otlaky. A když najdete v široké nabídce oblíbených botek ty pravé, myslete také na to, že není na místě vykročit v nich každý den. Přestože svou pohodlností lákají, raději je střídejte se střevíčky s alespoň minimálními podpatky. Jedině tak své nožky udržíte v nejlepší kondici po celé léto.

Adresář:

Ann Christine, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Mexx, Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha 1
Humanic, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Baťa, Václavské nám. 4, Praha 1
Tommy Hilfiger, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Salamander, Na Příkopě 23, Praha 1
Deichmann, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat