Jak vykročit do léta? Rozhodně v holínkách

22.06.2010 | Krása a móda

Pokud se obáváte, že se letos typicky letních slunečných dnů už nedočkáte, důkladně se připravte na deštivé léto nákupem stylových gumáčků. Ty už několik let doslova dobývají svět a jistě si získají i vás.

Dávno už totiž nejsou jen výsadou malých dětí či ramenatých farmářů, stále častěji se s nimi potkáte i v rušných ulicích měst. Patří také k oblíbené výbavě milovnic trendů, které chtějí zazářit na některém z letních festivalů pod otevřeným nebem, aniž by musely truchlit nad žabkami či sandálky utopenými v nánosech bahna. Gumáky, či holínky prostě letí.

Kdoví, komu přišlo na mysl, aby jinak ryze praktickou a v podstatě nevzhlednou pracovní obuv povznesl na tak vyhledávaný módní trend. Je ale docela možné, že má tenhle boom holínek na svědomí americká značka Crocs, která před několika lety okouzlila vedle věhlasných celebrit i zbytek světa svou, dnes již notoricky známou, plastovou obuví.

Možná, že právě „kroksy“, které brzy přišly i s širší nabídkou kotníčkových holínek, sandálků či balerínek, spustily vlnu obliby praktické obuvi do nepohody. Gumáky si tak nacházejí stále více obdivovatelek a dávno je nezdobí jen nenápadné barvy. Naopak, samozřejmostí je co nejvíce upoutat, nosí se tedy pestrobarevné modely plné nejrůznějších vzorů.

TIP Bety: Jaké typy"gumáků" si můžete koupit, se podívejte v galerii článku Gumáky, nepostradatelný módní doplněk.

Módní barvy

V kolekcích světových návrhářů, ale narazíte i na klasiku. Jednobarevné holínky v nenápadných barvách nabízí třeba módní značka Burberry. Nebyla by to ale ona, aby se neblýskla s nějakou inovací. Její gumáčky tak vedle vysokého lesku zdobí také řada prudce módních řetězů. Podobné holínky skvěle dolaďují pro toto léto typický army styl. V každé aktuální kolekci Burberry ale již několik let najdete podstatně širší nabídku obuvi do deště v té nejstylovější podobě. Pořídit si je můžete pohodlně na internetu za cenu okolo 200 dolarů a nechybí ani modely vyvedené v typických barvách značky, hnědavé skotské kostce. Šmrncovní gumovky za několik tisíc korun najdete i v módní řadě věhlasného obuvníka Jimmyho Choo či britského módního mága Marca Jacobse.

Nejsou vhodné na každý den

Pamatujte si ale, že holínky nepatří zrovna k nejzdravějším modelům obuvi. Jejich hlavní předností, zároveň ale i nedostatkem, je absolutní neprodyšnost. Nepropustí k vám sice ani kapku vody, stejně tak ale vaše nohy nemohou dýchat. Zvýšené pocení pak způsobuje vedle nelibého zápachu také řadu dalších nepříjemností. Částečně předcházet jim můžete speciálními vložkami, které eliminují přehřívání nohy a zpohodlní vám chůzi v holínkách, rozhodně by se ale tyhle gumové botky neměly stát vaším každodenním parťákem do nepohody.

Veselý doplněk do deště

Když si jimi ale oživíte šatník a občas jimi doplníte své vyladěné modely, jistě zapůsobíte, aniž by vaše nohy utrpěly nějakou výraznou újmu. Je zábavné rozveselit šedivé dny plné kapek deště a lesklých louží barevnými vzory vysokých holínek, hodí se takřka ke všemu. Pokud ale sáhnete po opravdu nápadných vzorech, jinde jimi šetřete a vsaďte spíš na jednoduchost. Stylovým hitem jsou jednobarevné holínky s vysokým leskem, jejichž pastelové barvy se výborně kombinují s dalšími doplňky, aniž by výsledek působil nepatřičně. A pokud si přece jen netroufáte v podobně divokých kreacích „mezi lidi“, můžete si veselé holínky pořídit jako skvělou výbavu třeba na houbařský výlet, budete za hvězdu!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat