Chcete mít vosí pas? Poradíme vám, jak na to

13.09.2010 | Krása a móda

Podzimní módní hity spojuje jedna významná maličkost. Všechny kolekce totiž ovádla posedlost výraznou pasovou linií. Chcete-li jít ruku v ruce s módní vlnou, nezapomeňte na to a do detailu se zaměřte právě na zvýraznění pasu. S nabídkou nejnovějších módních kousků to nebude takový problém...

Tvůrci aktuálních módních trendů sáhli po inspiraci do 70. či 50. let minulého století - kolekce jsou proto nabité sukněmi či kalhotami střiženými vysoko nad boky. Doplňují je vzdušné blůzy, volné, prodloužené vesty a nechybějí ani fiží, mašle a vázačky, které jsou pro obě období doslova typické.

Dobová odlišnost obou retro vlivů ale vůbec není na škodu a navzájem si nekonkuruje. Komu nevyhovuje příliš strojená dokonalost a až puritánsky zahalené modely z poloviny století, toho okouzlí právě volnomyšlenkářské, přesto však nadmíru elegantní a oduševnělé, kousky z let pozdějších.

Dokonalost ženské krásy

Nepřehlédněte sukně do pasu, jejichž střih nápadně kopíruje rozličně rozšířenou siluetu písmene A. Ta jde ruku v ruce s letitým ideálem ženské postavy - tedy štíhlým pasem a výraznějšími boky, které muži doslova hltají pohledem. Ideální délka je kousek pod kolena, tedy, chcete-li dokonale napodobit styl puntičkářsky dokonalých a elegantních dam z let padesátych.

Doplňky pro dotvoření stylu

Ideálním doplňkem jsou pak klasické střevíčky s vyšším podpatkem, jež vytvarují lýtko a postavě dodají pár chybějících centimetrů. Není na škodu ale doplnit podobné vzdušné sukně balerínkami či mokasínami s rovnou podrážkou. Kombinace s odlehčeným či poněkud pánským stylem obuvi získá pro model další rozměr a inovativní nádech nového tisícíletí.

Nepřehánějte to ale pak s dalšími částmi modelu. Sluší se doladit jej třeba příléhavým body s dlouhým rukávem, které by nemělo chybět v šatníku žádné modní odbornice. Využijete jej totiž při mnoha dalších - nejen podzimních - příležitostech.

Pro milovnice pánského stylu

Uniknout si nenechte ani vysoce střižené kalhoty. Měly by mít co možná nejdelší nohavice, a to i přesto, že je chcete doplnit vysokými podpatky. Lem nohavic by se měl za každých okolností takřka ‚dotýkat chodníku‘. Splývavější syntetické materiály či vlna, obojí by mělo vynikat měkkým vzhledem, který kroku dodá vláčnost, a ani puky a klasické střihy z kalhot volnějšího střihu nevytvoří nepoddajné roury. Vysoký pas ještě podtrhněte úzkým páskem nebo látkovou vazačkou uvázanou na výraznou mašli.

Sáhnout můžete v  také po zcela neotřelých materiálech. Překvapivým objevem letošního podzimu je jednoznačně brokát. Samozřejmě prošel patřičnou inovací a vrací se jako odlehčený materiál vhodný klidně i pro tvorbu kalhotového kostýmu. Podobně nápadně vzory jsou ale spíše pro odváznější nositelky, těm sofistikovanějším přijde vhod návrat kvalitních vlněných mateirálů, kterým vévodí především přírodní barvy.

Při zvýrazňování pasové linie ale nemusíte striktně sahat jen po oddělených svršcích. Hitem jsou právě teď modely, které naoko vypadají jako dva různé kusy oděvů, při bližším ohledání v nich ale objevíte důmyslně střižené šaty. Ty také dobře přitahují pozornost k oblasti pasu a boků, vy ale máte jednodušší práci s módním kombinováním.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat