Prošívané bundy už nepatří jen na hory. Tyhle musíte mít!

27.10.2010 | Krása a móda

Je vám zima? Zahřejete se v nadýchaných prošívaných bundičkách či kabátech, které už dávno nejsou jen sportovním vybavením, ale především trendy kouskem, které dodá vaší zimní garderobě šmrnc, a pokud chcete, i divokou barevnost.

Původně patřily a stále také patří tyhle praktické a hřejivé bundičky do zimní výbavy milovníků lyžování či jiných mrazivých sportů. Postupem času ale našly prošívané zimníky s kapucí a typickou michelinovskou siluetou místo i v běžném šatníku. Především proto, že opravdu zahřejí.

Peří či syntetika?

Jejich výplní původně bylo husí peří, které má nepřekonatelné tepelné vlastnosti. I dnes ve spoustě modelů narazíte na tento klasický materiál, na který nedají dopustit třeba polárníci a ti, kdo se pohybují v extrémních teplotách. Objevují se ale i syntetické novinky, které také oplývají hřejivými schopnostmi. Syntetické výplně ale, na rozdíl od peří, oplývají výrazně nižší váhou, a jsou tak vhodné pro každodenní nošení v běžných klimatických podmínkách. Na rozdíl od sněžné výbavy ale ty městské kousky navíc podléhají módním vlivům. Nejinak je tomu i letos.

Střihy pro každou postavu

Obvykle rovné a jednoduše prošívané modely s kapucí, kterou může či nemusí navíc zdobit kožešina, rozšířily své řady o kousky s pásky, asymetrickým prošíváním, neobvyklými formami členění či dalšími zdobnými prvky typickými pro městskou módní klasiku. Hlavním doplňkem je letos především pásek. Nosí se pružné modely s kovovou přezkou, které stáhnou bundu v pase, a pomohou tak vytvořit ženštější siluetu.

Také střih těchto oblíbených bund doznal jistých změn a používání odlehčených výplní dovoluje mnohem širší možnosti tvarování. Členění bundy může místo obligátních vodorovných či svislých pruhů být mnohem složitější, a vytvořené neobvyklé, ale plastické tvary plní zdobnou funkci stejně jako inovativní materiály, plné lesku a stylových pestrých barev.

Také kapuce je sice stále oblíbená a na mnoha modelech ji najdete, mnohem elegantněji ale vypadají módní kousky ozvláštněné vysokými ohrnovacími límci. Jejich načechrané linie vás zahřejí a vypadají vskutku skvěle. Nedržte se také jen klasické délky a sáhněte i po inovativních střizích - dlouhých kabátcích nebo naopak vestách bez rukávů, i těm sluší módní nafouknuté rysy.

Ne na hory, ale do města

Tyhle bundičky zkrátka nepatří jen na zasněžené svahy, ale hrdě se hlásí o své místo mezi trendy modely v městských ulicích. Dovedou stejně dobře doplnit klasické džíny a baleríny, jako luxusní kozačky ke kolenům a sexy minisukni. Stačí si jen vybrat ten správný kousek a nápaditě jej prolnout s vaším stávajícím šatníkem. Budou vám slušet!

Adresář:

O’Neill, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Marks&Spencer, Vácavské nám. 36, Praha 1
Tatuum, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Reserved, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
House, OC Nisa Liberec, České mládeže 456, LIberec
Roxy, Quiksilver, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat