Horký podzimní trend, kotníčkové boty, vybírejte pečlivě

30.09.2010 | Krása a móda

Kozačky sahající ke kotníkům jsou ideálním parťákem do nejbližších dnů. Nejenže je jednoduše zkombinujete s aktuálními módními trendy, ale navíc jsou pohodlné a plné nápadů.

Jsou sexy, ale mnoho z nás má obavy, že jim jejich tvar ubere pár centimetrů výšky. Může to tak být – pokud si nevyberete ten správný model nebo jimi doplníte nevhodný outfit. V opačném případě ale můžete očekávat jedině úspěch.

Snížené kozačky zcela ovládly nabídku podzmní obuvi a návrháři rozhodně nezaháleli. Vymysleli pro nás doslova záplavu možných variant, je tedy jen na nás – nositelkách, zda podlehneme jejich kouzlu a i my vyrazíme od ulic vybaveny nejstylovějším obutím konce letošního roku.

Čím se tedy při výběru řídit?

Zbytkem zvoleného modelu. K úzkým džínám a topu nejlépe sednou kozačky na rovné podešvi, které zajímavě obtékají kotníky. Volnější široký střih skýtá možnost ukrýt do bot nohavice kalhot a vytvořit tak horký trendy vzhled. Obvykle jsou podobné modely z měkké kůže či semiše, nechybějí různé perforace, široké lemy či přezky přes nárt. Díky těmto prvkům působí boty odlehčenějším dojmem.

Jsou ideální vobou pro ty, které nerady tráví den na vysokých podpatcích, právě u těchto modelů je ale na místě vyvarovat se nesprávné kombinaci, mohou totiž nepěkně ubrat nohám na délce. Zvolíte-li ale boty v barvě kalhot, které na ně plynule navážou, nemusíte mít žádné obavy, vizuální dojem nohy naopak dovede prodloužit.

Sexy podpatky

Kapitolou číslo jedna mezi letošními obuvnickými trendy jsou jednoznačně kotníčkové krasavice, vybavené nepřehlédnutelnými podpatky. Jehly jsou zkrátka ztělesněním ženskosti, tvůrci dokonalé ženské krásy tak na ně určitě ještě dlouho nezanevřou. Investice do kvalitních bot tedy není a nebude ztrátová.

Rozhodně je z čeho vybírat!

Hitem jsou kozačky s ohrnutým lemem, který ještě zdobí blýskavé detaily, cvočky, pásky, zipy nebo aplikace. Často bývají dokonce tzv. multifunkční, lem je tedy možné nosit i neohrnutý a rázem máte z jednoho modelu bot dvě varianty – klasicky vysokou i trendy kotníčkovou. Snadnost obouvání většinou zaručují zipy po stránách.

U nejnižších modelů, které končí přesně na úrovni kotníku, zapínání obvykle zcela chybí, nebo jej zajišťuje zip na vnitřní straně, a boty tak k noze perfektně příléhají. Takové ‚nazouvací‘ botky ideálně doplní sexy modely s minisukní či legínami a nohám dodají patříčnou délku díky zmíněným vysokým podpatkům.

Návrat stylu western

Samostatnou kapitolou je klasika v podobě tzv. kovbojských bot. I letos se probojovaly mezi trendy a jistě by neměly chybět ve vaší povinné podzimní výbavě. Nosí se jak modely na nízké podešvi, tak obvyklé kousky se širším, středně vysokým podpatkem. Letos je zdobí cvočky a jiné blýskavé prvky, které je posouvají z farmářského prostředí rovnou do ulic velkoměst.

Pohorky na podpatku?

A zapomenout nesmíme ani na šněrovací kotníčkové modely. Ty nápadně připomínají turistickou obuv, tzv. ‚pohorky‘, prošly ale radikální módní proměnou. Zdobí je podpatky všech výšek, pásky s přezky, narazíte i na vskutku odvážné modely s otevřenou špičkou, které dají vyniknout i vašim dobře zvoleným punčochám.

Nízké botky letošního podzimu tedy rozhodně nepostrádají fantazii a styl. Mohou sice působit poněkud výstředně, je ale zaručeno, že si z jejich široké palety vybere opravdu každý.

Adresář:

Humanic, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Ptaha 5
Deichmann, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Baťa, Václavské nám. 4, Praha 1
Miss Sixty, Destroy, Národní třída 36, Praha 1
Reserved, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Salamander, Na Příkopě 23, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat