Máte kila navíc? Nevadí. Teď frčí áčkový střih

10.02.2011 | Krása a móda

Letošní předávání Zlatých glóbů nepřineslo jen předpokládaná filmová ocenění a nástin toho, jak dopadne aktuální ročník známějších a prestižnějších „Oscarů“, ale i inspiraci na poli módy. A lze opět mluvit o zásadním trendu, který předpovídali návrháři pro letošní léto – ale celebrity je předběhly. Prostě volné šaty na večírky i jinam.

Řada hereček totiž pro tuto slavnostní příležitost sáhla po róbě, jejíž střih pasovali renomovaní návrháři na opravdový hit letošního léta. Připravte se tedy na léto a okoukejte od světových celebrit návrat šatů, které si opět zamiluje celý svět. Řeč je o linii A.

Klasický áčkový střih samozřejmě inovativně  doznal jistých změn, předvším ve volbě materiálů. Na rozdíl od dřívějších let, kdy tomuto tvaru vévodily pevnější tkaniny, které podtrhly jeho strohou siluetu, nyní si tvůrci vybírají splývavé a éterické materiály, které dovolují modelům větší objem, a ty tak získávají na snovém a luxusnějším vzhledu. Příkladem jsou třeba lehoučké šaty Azzaro herečky Natalie Portman. Ta pod splývavým plisé v barvě stříbra skrývá rostoucí bříško, americké průramky a mini délka ale její posavě rozhodně neškodí ani v požehnaném stavu. (Čtěte také: Botky z červeného koberce. Střevíčky i křusky!)

Její šaty reprezentují hlavní trend volných šatiček, kterým letos kraluje nepřehlédnutelný prvek – vrstvení. Lehké a transparentní tkaniny, z nichž jsou aktuální modely vytvořeny, totiž k navyšování objemu a vytváření neobvyklých efektů přímo vybízejí. Na dalších hvězdách tak uvidíte záplavu kaskádovitých volánů, vykukující šifonové spodničky nebo oslnivé společenské šaty z kombinacé plísé a peří.

Tento střih ale unese i mnohem jednodušší modelaci. Najdou se totiž i zastánkyně klasické jednoduché siluety, která, doplněna o rozšiřující se retro rukávky v tříčtvrteční délce, evokuje 60. léta minulého století.

Tvůrci aktuálního trendu nezapomněli ani na nápadité zdobení. Šaty tak jsou doslova obtěžkány výšivkami, aplikacemi, krajkami, nebo je jejich nositelky skvěle doladily masivnějšími šperky podle posledních módních trendů. Následujte tedy hvězdu snímku Černá labuť Natalii Portman, herečku Evu Mendes ve skvostných šatech od Valentina nebo Molly Sims v úžasném retro modelu a buďte připraveny na trend tohoto léta!
 






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat