Skoncujte jednou provždy se zarůstajícími chloupky!

Málokterá žena má to štěstí, že ji po holení nikdy netrápily zarůstající chloupky. Ty jsou nejen nepříjemnou komplikací, ale navíc nevypadají úplně esteticky…

Jak zarůstajícím chloupkům předejít? Je to snazší, než si myslíte!

Stačí dodržovat 5 jednoduchých pravidel.

Pravidlo č. 1: Vyhněte se upnutému oblečení

Oblečení, které velmi pevně obepíná naše tělo, vytváří tlak na pokožku, a tedy i na folikuly, ze kterých chloupky vyrůstají. Tedy pokud mohou. Jenže například velmi těsné džínové legíny chloupky „nutí“ růst zpátky do pokožky. A tak vznikají nepěkné a svědící pupínky, které v sobě ukrývají zarostlý chloupek.

Pravidlo č. 2: Po žiletce sáhněte až po několika minutách koupele/sprchy

Pokud je holení to první, do čeho se ve vaně/sprše pustíte, ničemu tím nepomáháte. Naopak. Dejte šanci chloupkům v teplé vodě změknout – budou se holit mnohem snáz. Navíc holení nebude takovým „šokem“ pro pokožku a folikuly.

Pravidlo č. 3: Pořiďte si holicí gel/pěnu

Nemyslete, že si vystačíte s mýdlem či sprchovým gelem. Investovat do holicí pěny či holicího gelu se rozhodně vyplatí – chloupky krásně zjemní a navíc nevysušuje pokožku, naopak ji krásně hydratuje.

Pravidlo č. 4: Pravidelně dopřávejte pokožce peeling

Peelingem odstraníte odumřelé kožní buňky z povrchu těla. A chloupky díky tomu nebudou muset při růstu „prorážet“ takovou vrstvu kůže. I to zabrání tomu, aby zarůstaly.

Pravidlo č. 5: Zarůstající chloupek ošetřete

Pokud vás už nějaký ten zarůstající chloupek trápí, neignorujte jej. Chovejte se k němu tak, jako byste se chovala například k uhříku na tváři (ostatně tak některé zarůstající chloupky vypadají). Aplikujte na něj jemný desinfekční přípravek a hydratační krém. Zahojí se ryhleji.






Celkem 12 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat