Největší zlozvyky při holení: Pokud chcete pěkné nohy, těmto třem se obloukem vyhněte!

Vyrážka, zanícené tečky či krvácející kořínky? Odhalte, zda se při depilaci nedopouštíte několika chyb, které vám později pořádně ztrpčí život.

Špatné načasování

Holíte si nohy ráno, nejlépe hned poté, co vstanete? Děláte velkou chybu! Nohy jsou ještě po nočním spánku „oteklé", proto se může stát, že při holení nezasáhnete celý chloupek. Výsledek? Z pocitu dohladka oholených nohou se budete těšit mnohem kratší dobu.

Rovněž pokud se odhodláte k likvidaci porostu hned poté, co vlezete do vany, nedáte chloupkům šanci změknout a budou se vám holit mnohem hůř. Ideální je holit je přibližně pět minut po teplé koupeli. Vyzkoušejte to, budete příjemně překvapena změnou!

Chyba je v „pomůckách"

Nepoužíváte gel ani pěnu a šetříte na žiletkách, případně neměníte „hlavu" strojku? Velká chyba! Když nezabezpečíte dokonalou hladkost a klouzání žiletky po noze, budete se při holení více namáhat. Neměla byste se holit „nasucho", pokožku zbytečně dráždíte a bude se vám zbavovat chloupků mnohem hůře. Mimochodem, když žiletku neměníte po každém holení, koledujete si o velký malér. Čepel je totiž líheň mikroorganismů, které si při dalším holení vesele aplikujete přímo na nohy. Totéž platí i o strojku, který se zanáší mnohem více.

Nesprávný směr

Holíte si chloupky (podobně jako většina žen) proti směru růstu, abyste si tak zajistila dokonalé oholení? Špatně! Měla byste si totiž nohy holit přímo po směru růstu chloupků. Ano, víme, že je tímto způsobem neoholíte tak bezchybně jako proti směru růstu, ale měla byste tento postup dodržovat, aby vás nepálila pokožka. Pokud se tak přece stane, vsaďte na olejíčky nebo chladivé gely s výtažkem z aloe vera, které pokožku zklidní a vyčistí. Nepodceňujte ani ošetřování pokožky nohou po holení, později se vám odmění!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat