Jak se lze bránit vypadávání vlasů

Krásná a zdravá kštice je snem snad každé ženy i každého muže. Jenže není samozřejmostí. I když nemusíte mít k vypadávání vlasů dědičné sklony, může vás ztráta vlasů potkat. Jak se jí vyhnout?

Základem je samozřejmě správná péče o vlasy. A vyplatí se dodržovat i následující tipy.

Vyhněte se cigaretám. A slunci!

V roce 2011 odhalila americká studie, že kromě již zmíněných genů má na kvalitu a hlavně bujnost vlasové pokrývky vliv i prostředí – především to, zda člověk kouří a zda často pobývá na přímém slunci.

Nepodceňujte lupy

Dermatologové také upozorňují na spojitost mezi náchylností k lupům a vypadáváním vlasů. Proto lupy nikdy nepodceňujte a snažte se je co nejrychleji řešit. Nejlépe s dermatologem (případně lékárníkem), který vám doporučí speciální šampon.

Zamyslete se nad svým jídelníčkem

Tohle není žádné překvapení – to, co jíme, ovlivňuje celý organismus, vlasy nevyjímaje. Proto jim dopřejte vyváženou stravu plnou důležitých živin a vyhněte se cukru, polotovarům, smaženému jídlu... A nezapomínejte na vitaminy a minerály!

Vsaďte na kofein

Další ze studií zaměřených na vypadávání vlasů odhalila, že kofein účinně stimuluje růst vlasů a blokuje chemikálie, které vlasy ničí. Ovšem šálkem kávy navíc to nevytrhnete, dávka, kterou by vaše vlasy potřebovaly, aby se efekt "zásobování kofeinem zevnitř" projevil, je prakticky smrtelná. Řešením je vybavit koupelnu šamponem s kofeinem!

Přestaňte se stresovat

To se sice lehce říká, ale hůře dělá, nicméně stres může vypadávání vlasů podporovat. Imunitní systém totiž při stresu produkuje látky, které poškozují vlasové folikuly. Naštěstí se růst vlasů často obnoví téměř okamžitě, co se vaše tělo (a duše) zklidní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat