Maličkosti, které vám pomohou ke štíhlé postavě

Všechny to známe – jíst vyváženou stravu, nepřecpávat se, pravidelně se hýbat… a zhubneme. Jenže co když můžeme tomuto (někdy poměrně dlouhému) procesu pomoci? Víme, jak na to!

Stačí úplné maličkosti a naše snaha o štíhlou postavu bude o něco efektivnější. A tady jich máte hned deset!

Papír a tužku, prosím

Zapisujte si, co a kdy během dne sníte. Nejenže budete mít přehled o tom, kolik kalorií a zdravého či nezdravého jídla přes den spořádáte, ale také zjistíte, zda nejíte příliš často nebo naopak máte jídlo rozděleno do málo porcí. A to je dobré vědět, abyste mohla začít se změnou k lepšímu.

Už žádné reklamy

Všimla jste si někdy, na co je zaměřena většina reklam? Na jídlo. A když se tak člověk kouká na všechny ty dobroty, co nám v televizi ukazují, jen málokdy nepodlehne chuti „na něco malého“. A tak toho zbytečně spořádáme víc, než bychom měly. Využijte raději přestávky ve svém oblíbeném pořadu k nějaké pohybové aktivitě – běhejte na místě, párkrát vyjděte schody, zatančete si…

Přihlaste se k newsletteru

Studie z Kaiser Permanente odhalila, že lidé, kteří se přihlásili k odebírání newsletteru z nějaké internetové stránky, jež se věnovala zdravému životnímu stylu, hubnutí a pohybu, se začali stravovat zdravěji a více sportovali.

Stačí pár minut navíc

Přidejte ke své fyzické aktivitě pár minut denně navíc a uvidíte, jaký efekt to bude mít. Málokdo dokáže po letech nicnedělání trhnout rekord v posilovně nebo v běhu či plavání. Přidávejte si pohyb postupně, budete se zlepšovat a nebudete mít nerealistická očekávání. Což zvyšuje pravděpodobnost, že se opět nevrátíte k sedavému způsobu života.

Choďte po schodech

A u fyzické aktivity ještě zůstaňme. Pokud máte tu možnost, vždy si místo výtahu zvolte chůzi po schodech. Bydlíte-li příliš vysoko, začněte postupně (5 pater pěšky, zbytek výtahem), bydlíte-li příliš nízko, nějaké patro si přidejte a pak se vraťte do toho „svého“. Prospějete nejen své postavě, ale i srdci!

Pořiďte si krokoměr

Máte pocit, že máte přes den pohybu až dost? A co když ne? Pořiďte si proto krokoměr. Nejenže budete mít počet našlapaných kilometrů pod kontrolou, ale je prokázáno, že lidé, kteří si počet kroků kontrolují, toho ujdou mnohem víc než ti bez krokoměru.

Ovoce jezte, nepijte ho

Ovocné džusy jsou sice zdravé, ale také jsou kalorická bomba. Často jsou přislazované, sklenice džusu ještě ke všemu odpovídá mnohem většímu množství ovoce, než jako byste snědli v pevném stavu. Navíc když místo po džusu sáhnete po čerstvém ovoci, dostanete do sebe i vlákninu, která vám zaručí delší pocit sytosti.

Najděte si on-line podporu

Že nejste zrovna typ pro veřejné posilovny a tělocvičny? Cvičte v klidu domova! Domácí cvičení má ovšem jednu nevýhodu – je jen na vaší vůli, zda se do něj pustíte s vervou a pravidelností. Proto si pořiďte „kontrolu“. Třeba nějakého on-line trenéra nebo skupinu na sociální síti či chatu, jejíž členky se snaží jako vy o zdravý životní styl a pravidelný pohyb. Společně se v úsilí podpoříte!

Kávu pěkně černou

Pokud jste milovníky kávy nebo čaje, pijte je bez jakýchkoli dalších přísad,tedy žádný cukr nebo mléko (nebo sirup, med apod.). Těmihle „zlepšováky“ totiž oblíbenému nápoji, který je jinak celkem nízkokalorický, přidáte obří energetickou hodnotu.

Pořádně spěte

Potvrzují to další a další výzkumy – lidé, kteří nedostatečně spí, mají mnohem větší sklony k obezitě. Proč? Málo spánku podporuje produkci hormonů, jež nás nutí jíst a zmenšují pocity sytosti. A tak si oněch pověstných 8 hodin denně opravdu dopřávejte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat