5 důvodů, proč vám padají řasy

Občas nějaká ta řasa sama od sebe vypadne, to je naprosto přirozená věc. Ovšem pokud máte pocit, že vám řasy padají víc, než by měly, možná děláte jednu z následujících chyb.

Co tedy – kromě chyb ve výživě – může stát za vypadáváním řas?

1. Při odličování maskary příliš „tlačíte na pilu“

Respektive příliš tlačíte na odličovací tampónek a jeho prostřednictvím na řasy, které tak uvolňujete a vytrháváte. Buďte proto velmi opatrná!

2. Spíte s řasenkou

Neodlíčené nebo nedokonale odlíčené řasy jsou v noci ve velkém ohrožení. Proč? Vrstva řasenky je činí tvrdými, a tak každé setkání s polštářem pro ně znamená velký tlak a tedy i možnost vypadnutí nebo zlomení. Proto dodržujte ono základní pravidlo, že do postele uléháme pouze s dokonale odlíčeným obličejem (řasy nevyjímaje).

3. Chybně odstraňujete umělé řasy

Pokud si občas vypomáháte nalepovacími řasami, vždy je odstraňujte s pomocí příslušného „odličovače“. Jinak hrozí, že si své skutečné, přirozené řasy poškodíte nebo vytrháte.

4. Používáte pouze voděodolnou maskaru

Ano, voděodolná řasenka je skvělá věc – ale na každodenní nošení se nehodí. Látky, které obsahuje, mohou řasy vysušovat a tím je poškodit. Navíc je složitější ji odlíčit (a tím se dostáváme k bodu č. 1).

5. Až příliš často řasy natáčíte

Kleštičky na řasy sice zajistí, že budete mít dokonalý pohled, ale každodenní používání vašim řasám nijak neprospěje, právě naopak, mohlo by je poškodit (přílišný tlak je může polámat, zvláště natáčíte-li řasy až poté, co použijete maskaru). Nechejte si kleštičky jen na výjimečné případy. Pomoci si můžete i tím, že je nahřejete třeba pomocí fénu a tím není nutné vyvíjet na ně takový tlak, jako když jsou studené. Jen pozor, abyste to s nahřátím nepřehnala – spálené řasy opravdu nevypadají dobře!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat