Dokonalý make-up zvládnete i vy za pár minut

Make-up, který by vydržel celý den a večer vypadal zrovna tak dokonale jako ráno, je pro mnoho žen neuskutečnitelnou představou. Pak vás vyvedeme z omylu!

Aby váš make-up vydržel celý den a poskytl vám takové krytí a sjednocení pleti, po kterém toužíte, stačí dodržovat následující kroky. Je to snadné!

Začněte s čistou pletí

Před líčením odstraňte z pleti všechny nečistoty. Použijte mycí gel/sérum/emulzi pro váš typ pokožky a pečlivě ji opláchněte.

Nezapomeňte na pleťovou vodu

Po omytí pleť ještě zklidněte pleťovou vodou. Ta navíc odstraní i zbytky mastnoty, které na pokožce i přes mytí zůstaly. Navíc zmenší póry.

Hydratujte

Na řadě je hydratační krém/gel/sérum. Hydratace je nesmírně důležitá – nespoléhejte na to, že vám ji slibuje i váš make-up. To často není dost.

Použijte primer

Neboli podkladový krém. Představuje jakousi bariéru mezi pletí a make-upem a zabraňuje ucpávání pórů.

Začněte s líčením

Nyní přichází na řadu samotný make-up. Ten vždy volte podle typu pleti (na suchou se hodí spíše hutnější konzistence, na mastnou zase lehká, téměř pěnová).

Zakryjte nedostatky

Korektor je skvělá věc. Zakryje třeba kruhy pod očima nebo nějaký ten pupínek. Zkrátka se vyplatí jej mít po ruce. Většinou bývá o odstín až dva světlejší než make-up.

Zafixujte

Je čas na pudr. Ten zajistí, že se make-up během dne neztratí. Navíc ho můžete kdykoli nanést znovu.

Konturujte

Pokud jste zběhlá v konturování (tedy prosvětlení nebo naopak jemném ztmavování určitých partií obličeje, abyste je lehce zvýraznila, nebo naopak trochu potlačila), směle do toho. Chce to ale zručnost a zpočátku je dobré nechat si poradit od odborníka.

Barva do tváří

Nakonec ještě dodejte trochu barvy svým tvářím, respektive oblasti lícních kostí. To abyste nevypadala jako jednobarevná socha po chřipce.

Zkrášlujte dle svého

Nyní je konečně čas na další líčidla. S bezchybným základem je už jen na vás, jestli se rozhodnete zvýraznit oči nebo třeba rty.

Zdroj: https://www.bebeautiful.in/all-things-makeup/everyday/Perfect-makeup-step-by-step-guide-for-beginners, https://www.makeup.com/makeup-tutorials/expert-tips/the-ultimate-makeup-tutorial






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat