S make-upem opatrně. Chyby, které dělá mnoho žen

13.11.2018 | Krása a móda

Kosmetika je nedílnou součástí většiny žen, a přesto ji mnoho z nich neumí správně používat. Jaké jsou nejčastější chyby v líčení, kterými se zbytečně děláme starší a čím stále dokola ničíme svou pleť?

Příliš tmavý či světlý make-up

Co se týče výběru make-upu, je největší chybou testování odstínu na hřbetu vaší ruky, jenže tam má kůže úplně jinou barvu než na obličeji. Make-up byste měla nanést na hranu čelisti a nechat zaschnout. Poté vyjděte na denní světlo a zkontrolujte správnou barvu. Ta by měla co nejvíce odpovídat vaší přirozené barvě pleti. Nikdy byste se neměla pomocí make-upu snažit dosáhnout tmavšího odstínu kůže. Bude působit staře a uměle.

Silná vrstva make-upu

Mnoho žen s problematickou pletí si myslí, že k jejímu zakrytí je třeba hutného make-upu. Opak je ale pravdou. Hutný krémový make-up nedokonalosti pleti ještě více zvýrazní. K zakrytí rozšířených pórů a hlubších vrásek použijte korektor a make-up vybírejte spíše tekutý. Dejte si také práci s nanášením a make-up do obličeje a dekoltu pořádně zapracujte.

Příliš výrazné tváře

Tvářenku nanášíme vždy širokým štětcem, který dovolí nanesení doztracena a nevytvoří nevzhledné čáry. Proto malé štětečky, které v tvářenkách bývají, rovnou vyhoďte. Tvářenku vybírejte vždy tak, aby ladila s vaším typem pleti. Pokud máte porcelánově světlou pleť, určitě nesahejte po hnědých a bronzových odstínech. Nejlepší volbou je přirozená tvářenka v růžovohnědé barvě.

Černá linka uvnitř víčka

Černá linka může skvěle posloužit pro ještě větší zvýraznění večerního líčení, ale nikdy by neměla být použita samostatně. Jediná linka na spodním víčku, byť ve spojení s řasenou oko opticky zmenší a takové líčení nepůsobí ani trochu pěkně. Když už ji chcete nosit, kombinujte ji vždy s linkou na vrchním víčku oka.

Příliš úzké obočí

Doby, kdy se obočí holilo, tetovaly se úzké čárky nebo se trhalo do tvaru tenkých nudliček, jsou dávno minulé. Takto upravené obočí působí lacině a velice spolehlivě ubírá na kráse. Rozhodně zkuste obočí dokreslit ostrou tužkou nebo speciálními stíny. Pokud si úzké obočí takto tvarujete už roky, nejspíše vám bude dorůstat velice pomalu. V takovém případě doporučujeme vyzkoušet metodu microblading, která je k nerozeznání od pravého obočí.

Příliš výrazná rtěnka

Pokud máte úzké rty, vsaďte spíše na používání světlejších odstínů. Tmavým tónům se vyhněte i v případě, že máte výrazně nalíčené oči. Vždy si musíte vybrat, zda chcete mít výraznější rty nebo právě oči. Obojí dohromady budí dojem přeplácanosti a působí vulgárně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat