První pomoc pro mastné vlasy? Rovnou ze spíže

Pokud patříte k ženám, které trápí mastná pleť a mastné vlasy, pak byste určitě vyzkoušela cokoli, co by vám zajistilo nelesknoucí se porcelánovou pokožku a hebké vlasy, jež nebudete muset každý den mýt.

Možná jste ale nevyzkoušela pomocníky, kteří se schovávají ve vaší spíži a které nám poskytla Matka příroda. Tak například…

…citrony.

Kyselina citronová dokáže s mastnotou zázraky (ostatně ji obsahuje celá řada kosmetických přípravků zaměřených na péči o mastnou pokožku i vlasy). Když k tomu přidáte její antibakteriální účinky (ocení především pleť se sklonem k akné), pak máte ideálního spojence. Jednoduše vezměte kousek citronu a přejíždějte jím po obličeji. Smícháním citronové šťávy a vody pak získáte oplach po mytí vlasů (jen pozor, kyselina citronová si nemusí rozumět se všemi barvami).

…aloe vera.

Tahle rostlina je prostě poklad. Působí antibakteriálně, odstraňuje z pokožky odumřelé buňky, má silné hydratační účinky a podporuje hojení. Zkrátka má všechny vlastnosti, které pleť či pokožka hlavy se sklonem k mastnotě potřebuje. A co víc, není náročná na pěstování, takže si ji klidně můžete pořídit za okno na parapet.

…sůl.

Všimla jste si někdy, jak skvěle vaše pleť a vlasy vypadají u moře? Tak za to vděčíte soli. Zkuste si proto doma rozpustit ve vodě trochu soli (ale nepřežeňte to), nalijte roztok do lahvičky se sprejem a aplikujte do vlasů. Sůl z nich „vytáhne“ mastnotu a budou zase krásné (ovšem pozor, pokud to se solí přeženete, nejenže se vaše prameny promění v tvrdou krustu, ale hrozí, že vlasy příliš vysušíte). Slabým solným roztokem také můžete omýt vyčištěnou pleť.

…dětský pudr.

Poslední dobou zažívají „boom“ takzvané suché šampony. Pokud jste jejich kouzlo ještě neobjevila (nebo vám jejich používání nesedlo), pak pro vás máme alternativu – obyčejný dětský pudr. V případě potřeby jej trochu nasypte do dlaní a projeďte jimi vlasy. Pudr absorbuje přebytečnou mastnotu do sebe. Tak jako u suchých šamponů je ale důležité všechen pudr vyčesat! Jinak hrozí, že budete přitahovat pozornost nevzhlednými bílými skvrnami ve vlasech.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat