Osvědčené tipy pro vlasy po čtyřicítce

Tak jako stárneme my, stárnou i naše vlasy. A proto bychom jim s přibývajícími léty měly věnovat náležitou pozornost. Krásné a především zdravé prameny jsou totiž ozdobou ženy v každém věku!

Jak o vlasy pečovat, pokud jste na narozeninovém dortu již sfoukla pomyslných 40 svíček?

Investujte do kartáče

O vlasy můžeme při česání buď pečovat, nebo je ničit. To v případě, že používáme nekvalitní kartáč s umělými štětinami. Vyplatí se investovat do nějakého se štětinami přírodními (často jsou používány kančí). Vlasy nebudou polámané, ale naopak krásně lesklé a hladké.

Sáhněte po suchém šamponu

S přibývajícím věkem mohou být vlasy stále sušší, a tak jim nesvědčí, pokud je příliš často myjete. To raději v případě potřeby sáhněte po suchém šamponu, který prameny zbaví přebytečného oleje, ale nezatíží je.

Neopomínejte kondicionér

Ačkoli spousta žen považuje kondicionér za produkt, který pouze usnadňuje rozčesávání vlasů, nemohou být dále od pravdy. Kondicionér vlasy především „uzavírá“ a vyživuje. Proto ho rozhodně používejte při každém mytí. Vlasy po čtyřicítce ocení, pokud bude váš kondicionér obsahovat kromě dalších živin také keratin.

Vsaďte na vzdušný účes

Náš účes do velké míry ovlivňuje, jak na lidi působíme. A kromě toho nás může učinit opticky mladší či starší (což si většina z nás tak docela nepřeje). Jak tedy působit co nejmladistvěji? Vyhněte se přísným účesům a vsaďte na vlny, nejrůznější „rozcuchy“ nebo co nejpřirozenější účes.

Kontrolujte, co jíte

O vlasy je nutné pečovat i „zevnitř“, tedy správnou výživou. Dopřávejte si proto kvalitní proteiny, zinek, železo, biotin nebo selen. Ideálně ve stravě, ale pokud chcete, můžete si pomoci i potravinovými doplňky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat