V zimě dostává pleť zabrat. Jak jí pomoci?

Jak se zdá, podzimní počasí už přechází do své mrazivé podoby. A tak vytahujeme ze skříní to nejteplejší oblečení, abychom nenastydli. Zapomínat bychom ale neměli ani na to, že speciální pozornost si v zimě zaslouží také naše pokožka.

Pleť v zimě mívá sklon k vysušení, je zarudlá, citlivá, nezřídka se loupe. Co s tím?

Přejděte na hutnější krémy

Hydratace je v zimě základ. Ovšem lehký krém, který používáte v létě, nemusí stačit! Zvolte proto – s ohledem na typ své pleti – trochu hutnější krém. Lépe udrží pokožku hydratovanou.

Vyzkoušejte olej

Oleje jsou v péči o pleť hitem. V obchodě si můžete vybrat z nepřeberného množství pleťových olejů, ale skvělým pomocníkem je i ten kokosový či olivový.

Povolejte vločky

Tedy ne ty sněhové, které naši pleť rozhodně nepotěší, ale ty ovesné. Maska z drcených vloček či koupel, do které tenhle zázrak nasypete, dělá divy. Vločky totiž obsahují spoustu živin a dokáží zmírňovat zánětlivé procesy.

Vytvořte bariéru

Pokud se vám pleť loupe a je citlivá, zkuste na ni aplikovat tzv. bariérový krém. Napomáhá uzdravení pokožky a chrání ji. Kouknout se po nějakém můžete buď na internetu, nebo se poraďte v lékárně!

Pořiďte si jemnější peeling

Na peeling bychom neměli zapomínat ani v zimě, jen bychom měli zvolit nějaký opravdu super jemný. Jinak se může stát, že v rámci odstraňování odumřelých buněk pokožku ještě více vysušíme a mechanicky poškodíme.

Nezapomeňte na rty

Popraskané rty jsou často důsledkem zimního počasí. A tak pečujte i o ně. Kromě vyživujících balzámů jim dopřávejte i peeling. Nejlépe ten domácí – smíchejte jemný cukr, med a olej v tužší pastu a používejte jedenkrát týdně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat