Suchá pokožka: Můžete si za ni sami?

Ačkoli používáte speciální (a mnohdy velmi drahou) kosmetiku, vaše pokožka je neustále vysušená, podrážděná a loupe se? Možná za vaším probléme stojí některá z následujících nečekaných příčin.

Co nahrává suché pleti?

1. Sprcha

Pokud si dopřáváte každý den horkou sprchu, nijak zvlášť tím pokožce nepomáháte. Nejenže každodenní používání mýdla je pro kůži zátěž, ale pokud ho doplníte horkou vodou, jen vše zhoršíte. Zkuste stáhnout teplotu vody, jak jen to vydržíte, a ve sprše (či vaně) nezůstávejte déle než 10 minut!

2. Ložnice

Pokud máte v ložnici příliš suchý vzduch, vaše pokožka nebude zrovna nadšená. Při spánku totiž stoupá tělesná teplota a kůže ztrácí vlhkost sama o sobě. V kombinaci se suchým vzduchem však mnohem více, než by bylo zdrávo. Zkuste si pořídit zvlhčovač vzduchu.

3. Bazén

Chodíte si několikrát týdně zaplavat do veřejného bazénu? Vaše fyzička a postava jsou vám nejspíš vděčné, ale kůže už tolik ne. Většina bazénů je z hygienických důvodů silně chlorována. A chlor kůži silně vysušuje. Pokožce tak v „plavací dny“ musíte věnovat mnohem více péče než obvykle.

4. Parfém

Řada látek, které jsou v parfémech obsaženy, přispívá k vysušování pleti. Pokud je to případ i vaší vůně, zkuste se porozhlédnout, zda se neprodává ve formě tělového mléka (je k pokožce těla šetrnější). Případně si zkuste najít jiný parfém, který obsahuje více přírodních složek, jež kůži tolik nedráždí.

5. Krém

A když už jsme u kosmetiky – pokud máte v koupelně či neceséru krém proti vráskám, je možné, že za suchou pletí stojí právě on. Některé složky, jež bojují se stárnutím kůže, ji paradoxně mohou vysušovat. Zkuste sáhnout spíše po přírodním vyživujícím krému.

6. Geny

Ano, suchá pokožka se dá zdědit. Zkuste se tedy porozhlédnout u rodičů a prarodičů, zda někoho netrápí. Dobrá zpráva je, že s touto informací již budete vědět, že vaše pleť zkrátka jiná nebude a potřebuje prostě více pozornosti a péče. A především velmi šetrné, ale dostatečně vyživující a hydratující pomocníky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat