Prostreno.cz

Kolik krému potřebuje pleť a kolik šamponu vlasy

Napadlo vás někdy, když jste si na tvář nanášela hydratační krém, jak velké množství je pro vás optimální? A jak je to třeba s takovým šamponem? Neplýtváte s kosmetickými produkty?

U kosmetiky neplatí pravidlo, že čím více přípravku použijete, tím lépe bude působit. Více krému neznamená lepší hydrataci a přímá úměra neplatí ani u jiných výrobků, jež každodenně používáte při péči o pokožku a vlasy.

U některých produktů stanovuje optimální množství již výrobce, pokud ale tuto informaci na obalu nenajdete, můžete se řídit následujícím přehledem.

Šampon

Začněme již zmíněným šamponem. Jeho množství samozřejmě záleží na délce vašich vlasů, nicméně platí, že pokud máte prameny přibližně po ramena, úplně vám stačí množství šamponu o velikosti ostružiny. Pokud váz zdobí dlouhé lokny, pak si dopřejte množství šamponu odpovídající přibližně jahodě.

Kondicionér

A když už jsme začali u vlasů, nesmíme zapomenout na kondicionér. Krátkovlásky by neměly použít více než množství odpovídající třešni, dlouhovlásky si vystačí s přibližně dvojnásobným množstvím.

Tužicí pěna

Pokud ke stylingu svého účesu používáte pěnu, už jistě víte, že pokud to s jejím množstvím přeženete, znamená to více škody než užitku. Opět záleží na délce vlasů, ale nedoporučuje se překračovat množství odpovídající jedné švestce (pro středně dlouhé vlasy).

Čisticí gel

V péči o pokožku je tento pomocník nezastupitelný. A tak není divu, že ho docela výrazně ubývá. Ovšem možná ho používáte zbytečně moc. Úplně stačí, když k vyčištění obličeje použijete množství gelu o velikosti lískového oříšku.

Hydratační krém

Po pečlivém vyčistění si pleť zaslouží pořádnou porci hydratace. Jak velkou? Dopřejte jí množství hydratačního krému odpovídající asi dvěma rozinkám (ano, opravdu to stačí).

Noční krém

Před spaním na pokožku naneste noční krém. Spousta žen tento výrobek ignoruje, což je škoda – noční krémy jsou hutnější, obsahují jinou strukturu živin a působí jinak než krémy denní. Tak si ho pořiďte! Nebudete ho večer potřebovat víc než borůvku.

Oční krém

Jemné vrásky kolem očí spoustě žen sluší, ale ne každá se s nimi smíří. A tak je dobré jim předejít používáním očního krému. Kolem každého oka aplikujte množství o velikosti přibližně jednoho slunečnicového semínka.

Sérum

Séra jsou v touze po krásné a vyživené (tedy zdravé) pleti skvělými pomocníky. Pokud už jste jim také propadla, pak také víte, že není radno s nimi plýtvat (nejen kvůli jejich vyšší ceně, která se ale vyplatí, vezmete-li v úvahu, jak moc je po používání séra pokožka vyživená). Nepoužívejte množství větší než hrášek!

Pleťový olej

Pleťové oleje jsou poslední dobou stále oblíbenější. A není divu. Jenže jaké množství na pokožku aplikovat, abychom to nepřehnaly, ale zároveň pleti poskytly vše, co oleje nabízejí? Úplně stačí, když použijete množství odpovídající jedné mandli.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat