Jak ochránit vaše vlasy před statickou elektřinou?

Jak nadejde opravdové zimní počasí, dělají si naše vlasy, co chtějí. Buď nám bláznivě poletují okolo hlavy, nebo se k ní naopak pevně „přicucnou“. Na vině je statická elektřina. Dá se proti ní nějak bojovat?

Dobrou zprávou je, že dá. A to hned několika způsoby. Jak ji spolehlivě vyhnat z hlavy, respektive z našich vlasů?

Opomíjený kondicionér

Potřebujete další důvod, proč vlasům při mytí dopřávat pravidelnou vyživující péči v podobě kondicionéru? Tak tady ho máte – ano, skvěle bojuje se statickou elektřinou. Takže s ním své vlasy rozhodně neodbývejte!

Vzduch versus fén

Jestliže si vlasy myjete a foukáte ráno před odchodem do práce, jen statické elektřině nahráváte. Pokud máte tu možnost, umyjte si vlasy již předchozí večer. A ideálně je nechejte uschnout jen tak na vzduchu, bez fénování.

Správný kartáč

Má váš kartáč, jímž si pročesáváte lokny, umělé štětiny? Pak je na problém zaděláno. Namísto něj používejte kartáč s kovovými nebo pravými štětinami. Ty dokáží statickou elektřinu „pohltit“, takže vás nebude trápit.

Šikovný olej

Séra do vlasů na bázi lehkého oleje jsou vaším dalším spojencem. Ano, v obchodě najdete přesně ten pravý pro svůj typ vlasů, nemusíte se bát. Pokud se vám vlasy mastí nebo je máte opravdu jemné a slabé, nenanášejte olejíček ke kořínkům, ale spíše jen na konečky.

První pomoc

I když dodržujete všechny výše zmíněné rady, díky materiálu, ze kterého je vyrobena vaše čepice či šála se po příchodu do práce se statickou elektřinou opět potýkáte? Pak v kabelce noste malý lak na vlasy. Prostě s ním neposedné vlasy lehce a zdálky přestříkejte a jemně je rukou zkroťte.

Mimochodem, když před odchodem z domu malé množství laku nastříkáte i do čepice či na šálu (nechejte jej vždy dokonale zaschnout), statická elektřina si na vás nepřijde!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat