6 potravin pro krásnější pleť. Prospěje grep i mandle

Aby byla naše pokožka zdravá a krásná, potřebuje nejen péči zvenčí, ale především zevnitř. Ano, mluvíme o důležitosti zdravé výživy. Protože tím, co jíme, umíme pleti nejen pořádně zavařit, ale také ji povzbudit. Které potraviny by v našem jídelníčku neměly chybět?

Na stavu pleti se samozřejmě pozitivně podepíše dodržování zásad zdravé výživy obecně, ale některá jídla mají nezpochybnitelný účinek na pokožku. Která?

Avokádo

Zatímco před pár lety ještě bylo v naší kuchyni takovou popelkou, se kterou si málokdo věděl rady, dnes jeho spotřeba stoupá. A to je rozhodně dobře! Zdravé tuky, které obsahuje, totiž podporují hydrataci pleti a udržují ji krásně pružnou a hladkou. Navíc avokádo obsahuje důležité vitaminy, minerály a antioxidanty, jež přispívají ke zmírnění negativních vlivů prostředí, kterým je naše pleť denně vystavena.

Lněná semínka

Malý a nenápadný zázrak přírody, který bude milovat nejen vaše pokožka! Lněná semínka jsou bohatá na lignany, což jsou jedny z nejsilnějších antioxidantů. Působí protizánětlivě (trápí-li vás akné nebo ekzém, neuděláte s nimi chybu) a navíc dokáží účinně bojovat i se suchou pletí.

Tofu

Že je tofu jen pro vegetariány? Chyba lávky! Pokud vás trápí pigmentové skvrny nebo jiné kožní obtíže, dejte si tofu (či podobné sójové výrobky) alespoň jednou týdně. Obsahuje totiž isoflavony, tedy fytoestrogeny, které mají na stav pleti prokazatelně pozitivní vliv. Dodají pokožce sjednocený tón a projasní ji.

Čokoláda

Také vás maminka v pubertě varovala, že když budete jíst čokoládu, budete mít špatnou pleť? Jak se ukazuje, neměla ta moudrá žena tak docela pravdu. Alespoň podle nových vědeckých poznatků. Zdá se totiž, že čokoláda (ta kvalitní, s vysokým obsahem kakaa) naší pokožce naopak prospívá. Kakao obsahuje spoustu cenných antioxidantů, které přispívají k mladistvosti a pružnosti pleti, uchovávají ji hydratovanou a bojují proti podráždění.

Grapefruit

Nejenže má skoro ze všech citrusů nejvyšší obsah vitaminu C, který (nejen) naše pleť ke svému zdraví potřebuje, ale navíc podporuje produkci kolagenu – látky, jež zpomaluje stárnutí pokožky a zaručuje jí pevnost a pružnost. A protože mají grepy nízký obsah cukru, prospívají organismu celkově (a stav našeho těla se na kůži velmi často projeví).

Mandle

Jejich protizánětlivý účinek z nich dělá skvělého spojence pro boj s problematickou pletí, navíc obsažené omega-3 mastné kyseliny zmírňují projevy stárnutí na pokožce. Hrstičku byste si jich měli dopřát každý den (a pokud se bojíte jejich energetické hodnoty, zařaďte je do rovnou do snídaně).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat