Laku na nehty škodí protřepávání i dezinfekce

Toužíte po krásně nalakovaných nehtech, ale z dokonalých ruček se radujete den, maximálně dva? Pak možná svému laku nevědomky škodíte. Jak si zajistit krásné nehty, které vydrží?

Nepodceňte přípravu

Než nanesete na nehty lak, je nutné zbavit je veškerých nečistot. Nejlepší je použít k tomu odlakovač, který nanesete na vatový tamponek a nehet po nehtu jím přetřete. Podobně dobře vám poslouží i obyčejná zubní pasta. Naneste ji starší kartáček a nehty „vyčistěte“. Poté důkladně opláchněte a je hotovo. Mimochodem, nehty by také měly být před nanesením laku dokonale suché.

Dokonalý lesk

Pokud jste sadu na leštění nehtů odložila kamsi na dno kosmetického kufříku, protože vy si přece nehty lakujete, je na čase ji zase vytáhnout na světlo. Pokud totiž nehty vyleštíte, krásně je zbavíte všech nerovností a vyhladíte je. Díky tomu bude lak lépe držet a bude vypadat mnohem luxusněji.

Zaměřte se na kůžičku

Potíže s nehtovou kůžičkou? Pamatujte, že na ni by se lak neměl dostat. A tak ji nejprve změkčete příslušným olejíčkem a pomocí manikúry jemně zatlačte. V žádném případě ji ale nestříhejte nebo neodtrhávejte! Naděláte víc škody než užitku.

Žádné protřepávání

Také vždy před nanesením laku lahvičku s ním pěkně protřepete, aby se barva promíchala? Chyba. Tím totiž docílíte vzniku bublinek v laku a ty po nanesení na nehet vytvářejí nevzhledné nerovnosti. A co víc, snižují životnost laku na nehtu (častěji se kvůli nim loupe).

Počítejte vrstvy

Profesionálové používají kromě barevného laku také lak podkladový a krycí (tedy ten, který zafixuje barevný lak na vašich nehtech). A vědí, co dělají. Není proto od věci se jimi inspirovat – díky tomu totiž své manikúře zajistíte delší životnost a vyšší odolnost.

Pozor na dezinfekce

Ačkoli mýdla či kosmetické produkty by lak na vašich nehtech neměly jakkoli poškodit, o některých dezinfekcích se to již říci nedá. Řada laků je citlivá na alkohol, a tak se může stát, že ve snaze zbavit ruce bakterií je zbavíte také laku na nehtech. Podobně může lak reagovat například i na parfém.

Nezapomeňte rukavice

A když už jsme u věcí, které lakům nesvědčí, patří k nim například i úklid, konkrétně mytí nádobí či vytírání. Nejde jen o čisticí prostředky, ale také o mechanické poškození nehtů, které vzniká drhnutím talířů nebo parket. Jak z toho ven? Pokud nepřesvědčíte žádného z členů rodiny, aby tyto práce zastal za vás, pak jsou vaším spojencem rukavice.

Třpytivá první pomoc

Potřebujete rychle opravit nalakované nehty? Zkuste lak s třpytkami, který nejen dokonale skryje případné nedostatky, ale navíc je poměrně odolný a jen tak něco ho z nehtů nedostane (tedy kromě odlakovače).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat