Na kruhy pod očima zabírají i běžné potraviny, které máte doma

Také vás trápí tmavé kruhy pod očima a za specializované krémy utrácíte stovky korun? Pak vězte, že existují i mnohem levnější a zcela přírodní pomocníci, kteří vám pomohou zbavit se této „ozdoby“ obličeje. A co víc, spoustu z nich už máte dávno doma!

Takže co vrátí vašemu pohledu jiskru a zamete se známkami únavy?

Šťáva z brambor

Vezměte syrovou bramboru, nastrouhejte ji a vymačkejte z ní šťávu. V té pak namočte vatový tampónek a ten přiložte na kruhy pod očima. Nechejte působit 15 minut a poté opláchněte. Bramborová šťáva působí jako přírodní „bělidlo“, takže s tmavými kruhy zatočí.

Okurka

Už naše babičky znaly její pozitivní účinky na pokožku obličeje. A tak není divu, že i jako „lék“ na tmavé kruhy pod očima se okurka osvědčila. Použít ji můžete hned dvěma způsoby. Buď můžete přiložit plátky chlazené zeleniny přímo na okolí očí (přibližně na 15 minut), nebo z okurky vymačkejte šťávu a tu smíchejte s trochou šťávy z citronu. Směs aplikujte vatovým tampónkem na kruhy pod očima a po 10 minutách opláchněte.

Černý nebo zelený čaj

Ačkoli milovníci čaje ten sáčkový v lásce příliš nemají, pro případ boje s kruhy pod očima se vyplatí mít nějaký v zásobě. Stačí totiž jen sáček s čajem spařit, nechat vychladit a poté přiložit na oči. Po stopách nevyspání nebude po 15 minutách ani stopy!

Máta

Nejen do mojita či na pokažený žaludek se tahle bylinka hodí! Vyrobit si z ní můžete i skvělou zbraň proti kruhům pod očima. Buď se spolehněte na mátový nálev (viz předchozí bod s čajem), případně můžete zkusit drceným lístkem máte potírat okolí očí (pozor ale na případné podráždění očí, ke kterému může dojít, je-li bylinka příliš „silná“).

Podmáslí

Tento nápoj se vyplatí mít po ruce. Nejenže ho ocení vaše zažívání, ale také s ním díky kyselině mléčné odstraníte kruhy pod očima. Vychlazené podmáslí pomocí tampónku aplikujte na kritické místo a po 15 minutách opláchněte. Nemáte podmáslí v zásobách? Sáhnout můžete i po chlazeném mléku.

Kokosový olej

Další dobrá zpráva pro příznivce kokosového oleje – hravě z vašeho obličeje odsraní následky probdělé noci. Prostě jej jemně vmasírujte do pokožky v okolí očí a je po problému!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat