Nebezpečná móda: Trendy, kterými škodíte svému zdraví

Napadlo by vás, že vám šatník může sabotovat zdraví? Vaše oblíbená sukně nebo džíny možná stojí za vašimi zdravotními problémy. Dokonce ani některé kosmetické trendy nám příliš neprospívají. Na které si dát pozor?

Všichni víme, že bychom si měli dát pozor na příliš těsné džíny nebo vysoké podpatky. Ale to nejsou jediní módní nepřátelé našeho zdraví!

Upnuté sukně

Přemýšlíte, proč vás tak často bolí záda? Na vině může být vaše oblíbená upnutá sukně. Utlačuje totiž určité nervy v dolní polovině zad a oblasti pánve, za což se vám vaše tělo odmění právě nepříjemnými bolestmi.

Tanga

Samy o sobě jsou tyto kalhotky předmětem sporů – i když mohou být sexy, lékaři z nich nadšení nejsou. Zdá se totiž, že přispívají k infekcím močového ústrojí. Kromě toho jejich materiál není většinou příliš prodyšný. Pokud patří tanga k vašemu oblíbenému spodnímu prádlu, snažte se alespoň věnovat pozornost materiálu.

Stahovací prádlo

A spodní prádlo ještě jednou. Ačkoli to stahovací nám pomáhá cítit se lépe, protože pomáhá s kdejakým špíčkem, naše tělo z něj nadšené není. Utlačuje totiž vnitřní orgány a ničí nervy. Pokud to s nošením tohoto prádla přeženete, zaděláváte si na vážnější potíže v budoucnosti.

Těžké náušnice

Velké a zdobné náušnice vypadají tak úžasně! Je velmi snadné nechat se unést jejich krásou. Dokonce tak, že občas zapomínáme, že jejich váhu budou muset unést naše ubohé ušní lalůčky. Ty se mohou pod přílišnou hmotností šperků začít deformovat. A taky pekelně bolet. Vždy před nákupem zvažte materiál náušnic a především jejich hmotnost.

Opalování

Je až s podivem, kolik žen (ale i mužů) se navzdory stoupajícímu počtu vědeckých důkazů stále ještě opaluje, a to jak na slunci, tak v soláriu. Nejenže jejich pokožka rapidně stárne, ale navíc u nich hrozí zvýšené riziko rakoviny kůže.

Nekvalitní make-up

Na make-upu se nevyplatí šetřit. Může se totiž stát, že si domů přinesete líčidla plná toxických látek, včetně olova. A to je jed, který může způsobit bolesti hlavy, anemii, ale také poškození mozku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat