Stylistické chyby, které vám kazí image

Jak vypadat o dost starší? Stylisté varují před zásadními omyly, které prozrazují věk víc než šedé vlasy nebo vrásčité ruce. Vyvarujte se těmto trapasům!

Působit jako babička nemotivuje nikoho z nás. A proto je nutné zbavit se některých kousků ze svého šatníku. A kdyby jenom to…

Vlasy dlouhé jak týden před výplatou

Jak člověk stárne, má občas tendenci to v některých životních fázích ignorovat, přehlížet, nebo dokonce zastavovat. Zakrytí vrásek? Jedině s dlouhými vlasy! Ale no tak… S přibývajícími léty jsou tenčí a tenčí. To není sexy ani stylové. Radši zvolte vrstvený řez krásně ohraničující tvář. Nejenže budete vypadat mladší, ale pravděpodobně ušetříte náklady za šampon.

Nepadnoucí kalhoty

Cool vzhled? Kalhoty s rozkrokem proklatě nízko si mohou dovolit jen pěkné postavy. Pokud vám tenhle výstřelek módy nepadne jako druhá kůže, nemá smysl ztrácet s ním čas. Ujistěte se, že vám vaše kalhoty padnou.

Tmavá rtěnka

Přírodní odstíny vytvářejí pružný, mladistvý vzhled. Tmavší barvy upoutávají pozornost k liniím okolo úst, a ačkoli jsou obvykle výsledkem života plného smíchu, je to obecně něco, čemu je nutné se vyhnout. Už když překročíte čtyřicítku… Odstín „nude“ je jistější volbou.

Neutrální punčocháče

Neutrální, tělové punčocháče způsobují, že vypadáte, jako byste se ucházeli o práci v šedesátých letech minulého století. Zkuste být více kreativní – a s mírou zařadit nějaké vzory, nebo aspoň elegantní kousek s pruhem linoucím se od pasu a k patám.

Outfit pouze v černé barvě

Černá jde s čímkoli, ale s přibývajícími léty v její společnosti můžete působit jako smutná vdova. I trochu kontrastu zabrání depresivnímu vzhledu! Stačí málo… Vyzkoušejte spárování černých šatů se světlým náhrdelníkem a náušnicemi. Ještě lépe, tmavou „rozbijte“ barevným šátkem.

Unisex verze

Sako půjčené od manžela? Ano, ale pokud jste o deset let mladší. Neměli byste nosit oblečení svého protějšku, pokud si vyloženě nechcete přidat nějaký ten rok navíc.

Kamínky všude, kam se podíváš

Výšivky, drahokamy, perličky… Nic se nemá přehánět. Nechcete přece vypadat jako reklama na obchod s bižuterií a připomínat výkladní skříň. To patří do sekce „babičky“.

Vytahané skinny jeans

Denim už dávno není tím, kým býval. Tento pružný materiál vypadá skvěle asi týden a půl, pak ztrácí svou pružnost – stejně jako pokožka postupem času. A na to není hezký pohled, když usilujete o mladistvost…

Tlusté černé oční linky

Oblast kolem očí je jedním z prvních míst prozrazujících skutečný věk. Tlusté, tmavé oční linky proto nejsou vhodné už jen proto, že působí jako reflektor přitahující pozornost. Vyvarujte se jim!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat