Alchymie parfémů. Takhle se aplikují správně

Téměř každá žena má svůj oblíbený parfém (někdo i několik značek), ovšem ani ten sebelepší a sebedražší nebude vonět celý den, pokud se jej nenaučíte správně aplikovat. Kam vlastně parfém na těle patří?

Kam s ním?

Teorií o tom, na jaká místa na těle a jak parfém aplikovat, je spousta. Obecně ale platí, že byste se měli zaměřit na partie s velmi tenkou pokožkou. Které to jsou?

  • zápěstí
  • krk
  • loketní jamka
  • podkolenní jamka

Na tato čtyři místa parfém naneste v malém množství a nechejte ho, aby se příjemně rozvoněl. Rozhodně to s množstvím nepřehánějte. Když okolo někoho projdete, rozhodně by dotyčný neměl mít pocit, že pokud do 5 vteřin nesežene respirátor, nejspíš se udusí. I u parfému platí, že méně bývá více.

Někdy se můžete setkat také s radami, které tvrdí, že vůně by se měla aplikovat také do pupíku, na vlasy nebo na oblečení. Pupíkem nejspíš nic nezkazíte, vlasy však parfém může některými svými složkami citelně vysušovat. Co se aplikace na oblečení týče, pak pamatujte, že nanesete-li vůni na tělo i na svršky, můžete dosáhnout onoho nechtěného efektu, kdy před vámi bude vaše okolí spíše utíkat. Nemluvě o tom, že některé levné parfémy, jež jsou barevné, mohou na oblečení zanechat skvrny.

Pár tipů pro výdrž

Většina z nás se navoní ráno před odchodem z domu a pak odpoledne přemýšlí, zda je ještě parfém vůbec cítit. Jak si zajistit, aby vůně vydržela až do večera?

  • Než parfém nanesete, namažte tělo neparfémovaný hydratačním krémem či mlékem, nechejte chvíli vstřebat a poté aplikujte parfém. Krém vytvoří pro parfém základ, který u umožní vydržet na pokožce déle.
  • Využijte kosmetických sad a k parfému si pořiďte také sprchový gel a tělové mléko stejné vůně. Když se ráno osprchujete, poté namažete mlékem a nanesete parfém, budete provonění doslova od hlavy až k patě.
  • Zapomeňte na radu, jež říká, že si máte po aplikaci parfému třít zápěstí o sebe. Výrobci a odborníci na parfémy varují, že tím můžete poškodit některé tóny vůně. A to by byla škoda!
  • Ačkoli parfémy vlasům příliš nesvědčí, platí, že jsou skvělým nositelem vůně! Takovým kompromisem je proto nastříkat parfém na kartáč a vlasy jím pročesat. Nedostanou tak „plnou dávku“, ale budou krásně a dlouho vonět.
  • Než vyjdete z domu, můžete se – již oblečení – projít obláčkem vůně, kterou stříknete do prostoru. Tato praktika se hodí spíše pro jemnější vůně, u kterých nehrozí, že to přeženete a lidé okolo vás se pak budou dusit.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat