Extrémně citlivá pleť? V péči o ni buďte opatrná

04.08.2017 | Krása a móda

Pokud patříte k ženám, jež mají extrémně citlivou a intolerantní pleť, pak jste na vlastní kůži (a to doslova) poznala, jak těžké je najít vhodné kosmetické přípravky, jež by jí dopřály potřebné živiny, ale na které by pokožka nereagovala nepříjemným podrážděním.

Jaká jsou základní pravidla pro citlivou pleť?

Na co si dát pozor

Při nákupu kosmetiky


Skvělým pomocníkem v péči o extrémně citlivou pokožku je hydratační krém Mixa Pro-Tolerance.

Vždy, když koupíte nový produkt, ať už pěsticí či make-up, než jej aplikujete na citlivou pokožku, podrobte jej 24hodinovému testu snášenlivosti. To znamená, že malé množství přípravku nanesete na jemnou pleť na předloktí a počkáte den, abyste zjistili, zda na něj pokožka nereaguje alergicky či podrážděním. Pokud výrobek projde testem, s největší pravděpodobností jej bude bez problémů snášet i pleť obličeje.

Sledujte složení

Snažte se používat na citlivou pleť neparfémováané přípravky. Právě všemožná aditiva v krémech a tělových mlécích, jež zaručují, že naši pokožku krásně provoní, mohou způsobovat podráždění. Proto sledujte složené výrobku, a objevíte-li v něm parfém, raději jej nezkoušejte.

Co na mytí

Zkuste namísto běžných sprchových gelů a šamponů používat produkty určené dětem. Ty jsou vyráběny pro extrémně citlivou pokožku novorozeňat, takže většinou nezpůsobují žádné podráždění. Naopak se vyhýbejte klasickým mýdlům – pleť zbytečně vysušují, což jen způsobuje další nepříjemné problémy. Rovněž si nedopřávejte příliš často dlouhé horké koupele nebo horké sprchování – horká voda totiž roztahuje póry a to vede ke ztrátě vlhkosti pokožky.

Účinná pomoc

Pokud už člověk s extrémně citlivou pletí objeví krém, který mu vyhovuje, je to takové malé velké vítězství. A právě takové pocity zažívala i většina našich testerek, jež dostaly možnost vyzkoušet hydratační krém Mixa Pro-Tolerance. Jak byly spokojené?


Mixa Pro-Tolerance naše testerky s extrémně citlivou pokožkou opravdu nadchl.

Konečně jsem objevila krém, po kterém moje pleť nereaguje nepříjemným zčervenáním či otokem, krém má příjemnou konzistenci, lehce se vstřebává. Pleť je hydratovaná a zklidněná. Moc se mi líbí i balení s pumpičkou zajišťující jednoduché dávkování a ochranu krému před vnějšími vlivy,“ neskrývala nadšení testerka jaaniickaa.

Líbí se mi balení s pumpičkou, nemusím furt řešit špachtle na krém. Hustota krému je akorát. Neteče, ale dobře se roztírá. Dobře se vstřebává, na noc jde dát i více krému. Pleť opravdu nijak nedráždí, naopak ještě zklidní. Jak pohlazení! Nezanechává žádný nepříjemný pocit, ulepení, nic,.. Po pár dnech už pozoruji zlepšení pleti. Méně začervenání, krupička z čela mizí a pleť vypadá sametově. S krémem jsem opravdu moc spokojená,“ přidala se testerka EmilyQuelDorei.

Krém mne velice příjemně překvapil. Dobře se roztírá, není zbytečně parfémovaný ani příliš masný. Na pokožce působí velmi příjemně a zároveň nevtíravě. Jeho účinek jsem pocítila již za několik dní a výsledky jeho působení na moji citlivou pleť byly vynikající. Jedná se, podle mého názoru, o velice kvalitní a zároveň účinný výrobek, který opravdu pomůže. Velmi mi také vyhovovalo použití dávkovače, který velmi zjednodušil aplikaci krému. Mohu jen doporučit,“ napsala testerka javyjavy.

Z toho krému jsem přímo nadšená a to hlavně z toho důvodu, že se mi před testováním objevila velká alergie na obličeji po jiném krému, který jsem také testovala. Byla jsem z toho zoufalá a v pravdou chvíli mi přišel právě tento krém. Po několika dnech se nestačím divit, alergii mi to velice zklidnilo, dokonce se začíná ztrácet, což znamená, že tento krém není jen na citlivou, intolerantní, ale i alergickou pleť. Je to úžasné. Samotný krém má výbornou konzistence, perfektně se aplikuje pomocí pumpičky. Používám ho každé ráno a večer po vyčistění pleti. Nikdy bych tomu nevěřila, že mi takto pomohl zvládnout můj velký handicap. Určitě ho doporučuji, protože má vynikající účinky na velmi citlivou pleť a určitě si ho budu i v budoucnu kupovat,“ svěřila se testerka konatovka.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat