Make-up ani váš ručník nepůjčujte ani kamarádce

Také vás rodiče učili, že se máte o vše s každým dělit? Pak věřte, že v oblasti kosmetiky a péče o tělo či zdraví existují jasné výjimky. V těchto případech se naopak vyplatí být za sobce!

Následující předměty by měla vždy používat jen jedna jediná osoba. Dělit by se o ně neměly nejen kamarádky, ale dokonce ani členové rodiny.

Zubní kartáček

Nejen stomatologům se z půjčování zubního kartáčku hrůzou ježí všechny vlasy na hlavě. I kdyby si vaše kamarádka čistila zuby od rána do večera a měla je jako perličky, neznamená to, že na kartáčku nezůstanou bakterie, jež si s těmi ve vašich ústech nebudou příliš rozumět. Půjčování kartáčků je prostě nehygienické a může způsobit i potíže v ústní dutině.

Mycí houbička

Odborníci neskáčou nadšením už ani ze samotné existence nejrůznějších houbiček na mytí, žínek a podobných pomocníků do sprchy. Jsou totiž oblíbeným bydlištěm bakterií a plísní, jimž vlhké prostředí více než prospívá. Co to znamená? Že s každým použitím hubky její obyvatele přestěhujeme i na svou pokožku. A dost často není o co stát. Nicméně alespoň se jedná o naše „vlastní“ bakterie. Pokud ale bude hubku či žínku používat i další člověk, hygienické to bude ještě míň…

Ručník

A když už jsme zmínili houbičky a žínky, nesmíme zapomínat ani na ručníky. Platí, že každý člen domácnosti by měl mít svůj vlastní. To platí i o půjčování kamarádkám. Zkrátka o ručníky se nedělíme. Důvod je jednoduchý. I když se do něj většinou utíráme čistí, neznamená to, že na něm nezanecháváme „biologické stopy“. A ty by se míchat neměly.

Holící strojek

Zapomněla si vaše kamarádka na dovolené žiletku a přemýšlí, jak si teď oholit nohy? I když se to zdá jako dobrý nápad, své „holítko“ jí určitě nepůjčujte (tedy pokud jste si nezabalila jednorázové). Mimochodem, obdobně to platí i pro případy, kdy doma zjistíme, že svou tupou žiletkou už si neoholíme ani chloupek, a tak saháme po partnerově strojku. Když už nic jiného – uvědomte si, že zatímco on si s ním holí tvář, vy s ním zamíříte na nohy, podpaží či jiné partie…

Tuhý deodorant

Deodorant v tuhé podobě nebo ve formě roll-on (s kuličkou) také patří k věcem, které by měl mít každá člověk jen a jen pro sebe. Důvod je jednoduchý – přichází do přímého kontaktu s pokožkou, navíc v podpaží, které často bývá plné bakterií z potu. Takže nepůjčovat!

Make-up a spol.

Make-up, pudr, řasenka, rtěnka… Zkrátka jakákoli dekorativní kosmetika také spadá do kategorie „nedělit se“. Pokožka obličeje je velmi citlivá, a pokud na ni zanesete nečistoty či bakterie, jež v kosmetice zanechala po použití vaše kamarádka, může reagovat nepříjemným podrážděním. Ostatně se to týká i štětců, labutěnek a dalších pomocníků, jimiž se kosmetické přípravky nanášejí. Měly by sloužit jen a jen nám.

Zdroj: https://www.independent.co.uk/life-style/fashion/beauty-products-make-share-borrow-towels-razors-moisturiser-mascara-a9042481.html, http://www.pkids.org/infection_protection/do_not_share_personal_items.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat