Urychlete léčbu puchýřů pomocí domácích prostředků

Nové boty se vám „vymstily“ v podobě puchýře velikosti pětikoruny? Nezoufejte, uleví vám aloe vera, zelený čaj nebo jablečný ocet. Po pár aplikacích těchto zaručených prostředků jste z nejhoršího venku!

Máte puchýř, jehož existence vám připravila nejednu pernou chvilku? Tento útvar vzniká uvolněním první vrstvy kůže od druhé, k čemuž dochází vlivem dlouhodobého tření a tlaku. Vytvořená „kapsa“ se následně naplní tekutinou a nadělení je na světě. Mimochodem, věděli jste, že byste puchýř nikdy neměli propichovat, protože jeho „vyplň“ slouží jako ochranná bariéra, jež zabraňuje infekcím? Chcete-li urychlit jeho léčbu, omrkněte domácí zásoby. Tyhle zbraně fungují na jedničku!

Aloe vera, osvědčený zachránce

Gel z aloe very bývá často spojován se zlepšováním vizáže, neboť bojuje proti vráskám, vyživuje pokožku a přispívá k léčbě akné. To ovšem nejsou jediné „úkoly“, s nimiž si tato protizánětlivá tekutina hravě poradí. Už jste někdy slyšeli o tom, že smíchaná s vodou se uplatní i v případě nevolnosti a nadýmání? Stejně spolehlivě ale hodí záchranné lano, postihne-li vás výše zmíněná svízel. Tak ji v „čisté podobě“ neváhejte nanést na postižené místo co možná nejdříve!

Zelený čaj jako možné řešení

I nápoj, jenž se pije celá tisíciletí, má blahodárné vlastnosti, které urychlí hojení. Použijte tři jeho sáčky a po důkladném vylouhování do vzniklého medikamentu vmíchejte lžičku jedlé sody. Ta působí antisepticky, což se vám teď náramně hodí. Jakmile obě „ingredience“ spojíte dohromady, v aplikaci vám už nic nebrání. Třeba pomocí náplasti, po níž umístíte kousek gázy namočené v tomto regeneračním zlepšováku.

Jablečný ocet? Ten nezklame

Ocet získávaný ze šťavnatých jablek má celou řadu zajímavých předností. Kromě toho, že vás učiní odolnějšími proti virózám, přispěje také k léčbě migrény. Spásu ale přinese i při alergii, astmatu, angíně, křečových žilách nebo lehkých popáleninách. Jeho jedinečné složení si ale poradí také puchýři! Stačí si tímhle „pomazáním“ ošetřovat nezvaného návštěvníka několikrát denně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat