Zadáno (nejen) pro muže: Jak by měli pečovat o svou hřívu

14.11.2017 | Krása a móda

Že mužům stačí k péči o vlasy mýdlo a voda? Chyba lávky! Chce-li gentleman oslňovat zdravou a úpravnou hřívou, musí svým vlasům věnovat přece jen o něco více pozornosti...

To ostatně pochopila už většina mužů, a tak svým pramenům věnují stejnou pozornost jako my ženy. Na co by neměli zapomínat?

Šamponem to začíná


Muži o svůj  účes dnes pečují stejně jako ženy. Pomocníkem jim je i Rowenta Airforce Ultimate.

Základem je samozřejmě kvalitní šampon. Vybrat si pánové mohou ze široké nabídky produktů určených přímo pro mužské vlasy. Nejenže vyhovují specifickým požadavkům jejich vlasů, ale také mají často mužnější vůni. Výběr by měl rovněž odpovídat typu vlsů, tedy například zda mají tendenci se mastit, jsou naopak suché nebo je třeba trápí lupy apod.

Pokud má muž krátké a zdravé vlasy, používání kondicionéru se může vyhnout. U delších vlasů (obecně více než 10 cm) už se kondicionér doporučuje vzhledem ke snazšímu rozčesávání. Navíc vzhledem k tomu, že se tento přípravek nanáší pouze na konce vlasů, u kratších by jeho používání bylo ztíženo.

Co se stylingových přípravků týče, vyplatí se používat jich co nejméně, případně pouze ty skutečně šetrné. Příliš velké množství či agresivní produkty mohou vlasy zanechat vysušené a bez života.

Dokonalý účes za pár minut

Zatímco většina žen se kvůli účesu raději svěří do péče kadeřníka, řada mužů volí spíše kratší sestřih, který oni sami (či jejich partnerky) zvládnou v pohodlí domova. K tomuto účelu se hodí nejrůznější zastřihovače. S těmi moderními se nejen snadno zachází, ale bez problémů s nimi vytvoříte i velmi kreativní účesy.

Zastřihovačem, který uspokojí i toho nejnáročnějšího muže, je Rowenta Airforce Ultimate. Vyzkoušelo jej v rámci testování také 20 z našich testerek, respektive jejich partnerů. Jak byli spokojeni?


Snadná manipulace, praktický vysavač zastřižených vlasů, přesnost a výkonnost. I to oceňovaly testerky na Rowenta Airforce Ultimate.

„Zastřihovač dobře padne do ruky, je lehký a dobře se s ním pracuje. Skutečně odstřižené vlasy nasaje, i když ne všechny, ale přesto je mnohem méně nepořádku. Záchytná nádobka na vlasy se musí vysypávat, ale je jasné, že nemůže být větší. Dobrá je i vychytávka, že ovládáním jen 2 nástavců se dají volit různé délky střihu vlasů. Líbí se mi i jeho design, napsala testerka 4vladku.

„Velmi účinný vakuový vysavač je perfektní kombinací s zastřihávačem. Není potřeba žádné uklízení vlasů a chlupů. Břity na zastřihávači jsou velice ostré a tím pádem u nich nedochází ke škubání vlasů a chlupů, chválila si testerka s přezdívkou holesovi.

„Vždycky jsem dost skeptická, když nějaký výrobce slibuje skoro zázraky, ale tenhle zastřihovač od Rowenty mě docela překvapil. Teda spíš mého přítele, já si ho rozhodně na vlasy nepustím. Jednak chválil, že padne dobře do ruky, a hodně jsme se pobavili u toho vysavače, protože tomu jsme fakt nevěřili. Ale vážně to funguje, na zem nespadl prakticky ani vlásek. Příteli se taky líbilo ovládání nástavců a nastavování délky, není potřeba dvacet různých nástavců,“ vyzdvihla testerka skalovalenka.

„Zastřihovač testoval hlavně můj manžel, takže přikládám jeho hodnocení: „Se strojkem jsem plně spokojen, super střih, téměř nehlučný. Perfektní vysavač, dobře se čistí, výborná variabilita. Nenašel jsem žádnou vadu nebo problém. 10 hvězdiček z 10." „No a já za sebe přidávám, že oceňuju vysavač, díky kterému nejsou všude po podlaze vlasy. Takže u nás je o jeden vánoční dárek už postaráno,“ napsala testerka Katahola.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat