Jak chlorovaná voda v bazénu škodí ženské kráse

Plavání v krytých bazénech je v zimě velmi populární, už jen pro udržování kondice a ladných křivek. Taky si pravidelně chodíte „zaplavčit“? Pak musíte vědět, co s vámi udělá chlorovaná voda!

Po dlouhé době strávené v chlorované vodě je pokožka drsná a suchá, což je okem viditelné. Chlor se přidává do vody ve prospěch každého, kdo se do ní vrhá. Ačkoli působí proti mikrobům, velké množství kráse nesvědčí. Tak třeba proto, že má tendenci zbavovat vlasy mazu. Říkáte si, že je to vlastně dobře? Opak je pravdou.

Olej slouží k ochraně pokožky a vnější vrstvy každého pramene vlasů. Bez kožního mazu zůstanou vaše vlasy nechráněné, tudíž se stanou křehkými a suchými. V podstatě do rizikové skupiny patří barvené vlasy, především blond a bílé odstíny vlasů, melírované a suché vlasy, jemné a řídké vlasy, porézní vlasy a vlasy poškozené častým chemických či technickým ošetřením. Co s tím můžete dělat?

Používejte kondicionér se silikonem

Všude se píše, jak jsou silikony pro zdraví vlasů škodlivé. Mají však i svoji světlou stránku. Pokud hodláte skočit do bazénu, investujte do kondicionéru s působivým množstvím silikonu. Experti na vlasy říkají, že silikon může vlasy chránit před chlorem. Den předem si tedy umyjte kštici a dopřejte jí ochranný obal.

Nasaďte si koupací čepici

V dnešní době jsou plavecké čepice k dispozici v neuvěřitelných barvách a vzorech. Není tedy důvod je odmítat. Vyberte si takovou, která odpovídá vašim plavkám. Dnes se jedná o naprosto přirozenou věc, za kterou se nikdo nemusí stydět.

Umyjte vlasy vodou

Těsně předtím, než se ponoříte do bazénu, opláchněte svoje vlasy čistou vodou z vodovodu, a to z jednoho prostého důvodu. Vlasy absorbují větší množství H2O. Jakmile je kštice takto nasycená, už nemůže absorbovat žádnou další vodu.

Po plavání použijte šampon

Veškerý chlor musí po ukončení koupání pryč. Nenechte jej ve svých vlasech zaschnout. Naopak. Důkladně je umyjte šamponem. Pokud si říkáte, že „pozdě bycha honit“, neboť vaše vlasy už poškozené jsou, zkuste nějaký z těchto opravných tipů.

Použijte jedlou sodu

Rozpusťte čajovou lžičku sody v 1/4 šálku teplé vody. Směs vmasírujte do pokožky hlavy a následně vlasy rozčešte hřebenem tak, aby se dostala až ke konečkům. Nechte 5 minut působit a opláchněte.

Aplikujte jablečný ocet

Přirozené pH svých vlasů srovnáte tím, že je po koupání ošetříte směsí složenou z jedné sklenice vody a jedné čajové lžičky jablečného octa. Vmasírujte, počkejte 5 minut a opláchněte. Mezi skvělé tipy patří i kokosový olej, který je velmi dobrý v reverzní suchosti způsobené chlorovanou vodou. Dbejte na to, aby jím vaše vlasy byly pokryty od kořínků po konečky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat