Velký podzimní průvodce: Tyhle módní kousky musíte mít!

Ač v kalendáři stále ještě panuje léto, v zákulisí módních řetězců již dávno začala podzimní a zimní atmosféra, která brzy ovládne i jednotlivé obchody s módou a módními doplňky. Máte-li již nyní chuť pořídit si něco hezkého na letošní podzim a zimu, můžete už teď zavítat do prodejen, protože ty nejlepší kousky jsou už v prodeji! Podívejte se s námi, co letos pofrčí.

V dámské kolekci se můžeme těšit na řadu témat, která se v jednotlivých měsících na módních kouscích projeví, za všechny zmiňme např. vojenský, přírodně laděný či dandy styl. Kolekcemi se prolíná romantismus a kontrast filigránových látek s rustikálními materiály. Všechny tyto prvky přinášejí moderním ženám nekonečné množství kombinací.

V barvách převažují odstíny rzi, červené i hnědé barvy, curry a hořčicová, tlumené a zářivé odstíny modré či zelená s khaki. Určujícími materiály sezony jsou umělá kožešina, flanel, bondované materiály a teddy.

Látky jsou doplněny nášivkami z kordu, kůže nebo sametu. Na vnitřních částech bund a halen se setkáte s kostkovaným lemováním a podšívkami.


Foto: s.Oliver

V pánských kolekcích se mísí tradice a autenticita se sportovním, vysokoškolským vzhledem, vojenským stylem a elegancí 30. let. V popředí stojí neobvyklá směs materiálů, jako plst, denim nebo pravá vlna a vlněné směsi. Dvojvrstvé materiály, které zdůrazňují souhru vnitřní podšívky a vnější vrstvy, dodávají sportovním bundám, košilím i sakům důležitý „šmrnc“.


Foto: s.Oliver

Vrstvení poskytuje nekonečnou škálu možností pro kombinování a dodává vzhledu na uvolněnosti. Objemné šály, svetry i doplňky pak uvolněný dojem kolekce hravě doplňují. V barvách vládne olivová, zelená, hnědá, koňaková, odstín velbloudí srsti či tmavá námořnická modř. Kontrastními barvami jsou švestková, červená chianti, oranžová, hořčicová a barva lesních plodů. Důležité jsou i směsi barev.


Foto: s.Oliver

Norské úplety a retro stylu

Klíčovým prvkem těchto období je kontrast mezi venkovem a městem, ženskostí a mužností. Retro styl městských uměleckých ateliérů jde v kontrastu s drsnou přírodou Islandu. Romantické krajkové zdobení se potkává s odolnými koženými kabáty, bundami a těžkými botami. Tvořivá rozmanitost se projevuje v klasice i nápaditých inovacích. Vzorům budou vládnout tištěné symboly, fototisk, nápisy, ornamenty či zvířecí motivy.


Foto: s.Oliver

Kontrast mezi venkovským a městským stylem převládá i v pánských modelech. Dominantní bude styl „Urban-Boho“ a styl „Hobo“. Prvnímu zmiňovanému odpovídá kombinace seprané bundy a košile se silným svetrem norského vzoru, bokovými kalhotami se sníženým rozkrokem a pevnými botami. Styl „Hobo“ neboli „tulák“ zase spojuje funky klubový vzhled s příjemnou zimní módou. Základním prvkem kolekce, založené na inovacích a přírodních barvách, jsou ležérní materiály a výrazné prvky.


Foto: s.Oliver

V eleganci se mísí řada různých stylů

V elegantních dámských kolekcích se promítají tato témata: windsorské inspirace, kde se tradiční látky jako pepito a kostičky, manšestr, tvíd nebo keprová látka v retro duchu setkávají s loveckými prvky, vychytávky ze 70. let, Wall Street aneb ženy magazínu Forbes, kde se můžete těšit na kalhotové kostýmy a blejzry v kvalitním krejčovském provedení, pláště a pláštěnky – kabáty a žakety pro pobyt venku a vyjádření nejrůznějších módních trendů, či plastické úplety s nabídkou copánkových a norských vzorů, krátkých propínacích svetrů, kabátů s velkými límci, svrchních oděvů ve stylu pončo, dlouhých svetrů či šálů a plédů.


Foto: s.Oliver

Nezapomeňte na podzimní a zimní doplňky

Doplňků pro období podzim a zima 2011 sahají od venkovských a romantických až po nápadné a fascinující. Speciální pozornost je věnována směsím materiálů a inovativním detailům. Základem jsou svěšené a krabicovité tvary kabelek a velké nákupní kabely. U barev se zimní odstíny jako černá, hnědá, olivová nebo lila setkávají se zdůrazňujícími barvami hořčicové a červené.


Foto: s.Oliver

V měkkých doplňcích se kolekce soustřeďuje na dlouhé šály, trojúhelníkové šátky a stuhy. Chybět nebudou klapky na uši z imitace kožešiny anebo dělnické a školní čepice. Výrazným rysem kolekce budou měkké klobouky se širokou krempou či klobouky plstěné.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat