Zlozvyky, kterými dáváte svým nehtům vážně zabrat

Závidíte kolegyni či kamarádce nehty, které by mohly klidně nafocené do nějaké reklamy, zatímco ty vaše vypadají, jako byste celé dny přehrabovala rukama kamení v lomu? Možná jsou na vině spíše zlozvyky, jimiž svým nehtům ubližujete. Které patří k těm nejhorším?

Kousání

Začněme zlozvykem, který se snažíme často odnaučovat své děti, ale kterému často propadáme samy. Ano, mluvíme o kousání nehtů. Nejenže s nimi do úst zanášíme spoustu nečistot a nehty pak vypadají jako… no jako okousané, což na eleganci nepřidá, ale navíc jsou mnohem náchylnější k infekcím. Spousta lidí si totiž kouše nehty až „do masa“, takže po práci zubů na prstech zůstávají drobné otevřené ranky, kterými nejrůznější bakterie putují dále do těla.

Jak s tímto zlozvykem přestat? Často pomůže obyčejný lak na nehty. Jednak se nalakované nehty hůře okusují, jednak si to spíš rozmyslíte, protože v barvě je „okus“ vidět mnohem více…

Olupování laku

Ovšem i zmíněný lak na nehty může vést ke zlozvyku, na který nehty doplácejí. Máte ve zvyku si lak (třeba při stresu nebo z dlouhé chvíle) z nehtů olupovat? Chyba. Strháváte si při tom totiž také vrchní vrstvičku nehtu, takže se ztenčuje, snáze se třepí a také láme.

Pamatujte – lak se z nehtů odstraňuje pouze s pomocí šetrného odlakovače.

Trhání kůžičky

Občas dokáže zatvrdlá kůžička kolem nehtů hatit představy o dokonalé manikúře. Ovšem radikální řešení, jako je stříhání, nebo dokonce odtrhávání kůžičky, nadělá víc škody než užitku. Už jen tím, že si můžete zatrhnout kůži až do krve (a to také nemá s elegancí nic moc společného, ale ještě je to skvělá cesta pro infekce).

Jak tedy na ni? Zkuste kůžičku změkčit pravidelnou aplikací speciálního nehtového olejíčku (i když pomoci může i ten olivový nebo kokosový) a poté ji jemně zatlačte speciální tyčinkou z manikúry.

Přehlížení výživy

Nemyslete, že se na vašich nehtech neodráží vaše strava. Tak pěkně zařaďte na talíř zeleninu a ovoce, přidejte kvalitní proteiny a uvidíte, že budou nehty hned v lepší kondici. Pomohou jim především potraviny s vysokým obsahem vitaminu C, vitaminů skupiny B, hořčíku nebo vápníku. Pokud vaše nehty potřebují opravdu vzpruhu, porozhlédněte se v lékárně po doplňcích stravy určených k jejich zpevnění. A nezapomeňte také na dostatečnou hydrataci!

Úklid bez rukavic

Ačkoli spousta z nás nemůže rukavice při mytí nádobí nebo třeba podlahy vystát, vyplatí se je navléct, kdykoli hrozí, že vaše ruce (a tedy i nehty) přijdou do kontaktu s nějakým čisticím prostředkem. Chemikálie, které tyto produkty obsahují, totiž přispívají k oslabení nehtů, jejich vysoušení a tím i třepení a zvýšené lámavosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat