Pokožka v zimě trpí. Které pomocníky mít po ruce

Plískanice, přechody z tepla do zimy, první mrazíky… To jsou jen některé z „radostí“, kterým v zimních měsících čelí naše pleť. Proto se vyplatí věnovat jí při péči zvýšenou pozornost. Které přípravky bychom měli mít stále nablízku?

Rozmazlení pro rty

Chladné počasí či mráz může vysušovat naše rty – zvláště když si je například olízneme. Abychom předešli nepříjemnému popraskání, raději jim dopřávejme pravidelnou péči v podobě balzámu. Ideálně přírodního, který citlivou pokožku rtů ještě více nezatíží, ale poskytne jí potřebnou hydrataci a živiny.

Hydratace je základ

Nemyslete si, že když není horko a na naši pleť nedopadají tak často sluneční paprsky, že neztrácí přirozenou vlhkost! I v zimě totiž hrozí naší pokožce dehydratace! A tak mějte po ruce krém, mléko či emulzi, která bude fungovat jako taková první pomoc, kdykoli pocítíte nepříjemné pnutí.

Podceňovaná jemnost

Také při čištění pleti buďte v zimě opatrní – některé příliš „drsné“ odličovače apod. by jí nemusely dělat dobře. Co zkusit přes zimu dopřát jí péči v podobě odličovacího oleje? Nemusíte se bát, že by vaše pokožka byla po jeho použití mastná. Bude naopak krásně vyčištěná a vyživená.

Rukavice nestačí

Nezapomínejte v zimě ani na své ruce! Na ně totiž – kromě obličeje – působí nevlídné počasí nejvíce. A tak mějte vždy připravený hydratační krém určený právě k jejich výživě. Pokud se vám stává, že vám například vlivem mrazu pokožka na rukou praská, zvolte „hutnější“ přípravek, případně se poraďte s lékařem.

Sladká odměna

A ještě jednoho pomocníka se vyplatí mít v zimě po ruce. Kostičku tmavé, kvalitní čokolády s obsahem kakaa. Obsahuje totiž flavonoidy, jež pomáhají pokožku chránit, podporují její hydrataci a dodávají jí zdravý jas. A co víc, čokoláda je po celodenním shonu úžasná odměna!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat