Jak na řasy jako z pohádky. Dopřejte jim správnou péči

Říká se, že na ženě jsou nejkrásnější a často i nejpřitažlivější oči. K dokonalému pohledu ovšem patří i zdravé a krásné řasy. Jak o ně pečovat, aby se staly vaší skutečnou ozdobou?

Nebojte se šamponu

Ano, čtete správně. Pokud máte po ruce dětský šampon, který nepálí do očí, jednou či dvakrát týdně jím řasy jemně (ale opravdu jemně, žádné drhnutí, abyste si je nevytrhala) umyjte. Však se na nich přes týden zachytává spousta nečistot, zbytky řasenky i odličovače… Zaslouží si trochu té péče.

Zábal na noc

Dopřejte řasám jednou týdně výživu v podobě olivového nebo kokosového oleje. Jemně jej na řasy naneste (například pomocí čistého kartáčku na řasy či obočí, případně konečky prstů) a nechejte působit přes noc. Použít můžete také neparfémovanou, čistou vazelínu.

Vitaminová vzpruha

I na řasách a jejich hustotě či pevnosti se podepisuje naše výživa. Co zařadit do stravy pro krásné brvy? Vsaďte především na vitaminy skupiny B. Pokud si chcete pomoci doplňky stravy, porozhlédněte se v lékárně po tabletkách s biotinem nebo těch, jež jsou určené pro zdravé vlasy.

Čistota, půl zdraví. I pro řasy

Každý večer řasy pečlivě odličte tak, aby na nich nezůstal ani kousek řasenky nebo jiných líčidel. To je naprosto základním předpokladem jejich zdraví a také krásy. Pokud používáte vodě odolnou maskaru, pak si musíte pořídit speciální odličovač, případně řasy odličovat olejem či vazelínou.

V hlavní roli řasenka

Většina z nás kupuje novou řasenku v okamžiku, kdy ta stará žmolkuje a vyschla. Ovšem to bývá dost často už pozdě. Na kartáčku totiž ulpívají nečistoty a v maskaře se vesele množí nejrůznější mikrobi. Co to v praxi znamená? Že byste neměla používat řasenku déle než měsíc…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat