Návyky, které zbytečně škodí pokožce hlavy

Hodně žen investuje do nejdražších produktů v rámci péče o vlasy, nicméně o kterých se dá říct, že skutečně fungují? Navíc, ve skutečnosti pokožka hlavy rozhoduje o tom, v jakém stavu vlasy budou. Co všechno jí neprospívá?

Roztřepené konečky, matný vzhled, krepatění, mastnota. Chce to správný šampon, kondicionér a péči! Aspoň takhle si to říká většina lidí. A co pokožka hlavy? Existují různé návyky, které jí škodí a tím i vlasům. Které to jsou?

Kouření cigaret

Každý si je dobře vědom toho, že kouření cigaret je zlozvyk, která má nepříznivý dopad na celkové zdraví.  Věděli jste ale, že také může poškodit pokožku hlavy? Abyste správně vyživovali své vlasy, pokožka potřebuje veškerý krevní přívod, který jen může dostat. Bohužel, kouření cirkulaci krve omezuje. Přestaňte kouřit, stav vašich vlasů se zlepší.

Chronický stres

I stres negativně ovlivňuje prokrvení pokožky hlavy a tím vlasy připravuje o nezbytné živiny. Pokud chcete mít hřívu, kterou vám okolí bude závidět, ujistěte se, že se vyhýbáte stresovým faktorům – nebo je aspoň minimalizujete.

Příliš mnoho slunce v sezoně

Ačkoli v zimě se není čeho bát, v létě myslete na to, že sluneční paprsky ponechávají vlasy spálené a suché. Zvlášť mezi desátou dopolední a čtvrtou ranní se vyplatí nosit módní a zároveň užitečné čepice, šátky a klobouky. Skalp vám poděkuje!

Časté výlety do kadeřnického salonu

Nová barva každé tři týdny? Nevědomky můžete poškodit pokožku hlavy. Existuje totiž mnoho způsobů ošetření vlasů, které vyžadují použití produktů s drsnými chemikáliemi, jenž dráždí a vysušují. Dejte si pauzu!

Některé účesy

Vaše vlasy nejsou jediné, které trpí, když dáváte přednost příliš těsným účesům. Ani pokožka hlavy z toho nemá radost. Všechno to tahání, nepohodlí a diskomfort způsobuje škody. Když ne hned, tak za pár týdnů. Nebo už vidíte, že se vlasy lámou a celkově nejsou v kondici?

Škrábání nehty

Zatímco příležitostné poškrábání je naprosto v pořádku, to chronické už nikoli. Pokaždé, když vás vytočí šéf, saháte si do vlasů a škrábete svůj skalp? Zvažte důvody, které vás k tomu vedou. Nehty totiž pokožku hlavy narušují a přispívají k riziku infekce. Zkuste ve stresu kousat třeba tužku – uděláte rozhodně lépe!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat