Zarudlá pokožka. Pomoc hledejte v domácích zásobách

Nezáleží na tom, jestli vás trápí akné, růžovka (rosacea), nebo vám nesedl nějaký z kosmetických přípravků. Zarudlá pokožka není něco, co by obličeji slušelo. Máte-li problém vyrazit mezi lidi, podnikněte příslušné kroky. Řešení vás může přijít na pár korun!

Bez ohledu na skutečnost, proč vaše kůže vzplanula a zarudla, nenechte se tím znechutit. Příroda vás v tom nenechá! Najde se u vás doma něco z tohoto seznamu?

Okurková maska

Ačkoli neexistuje žádné vědecké vysvětlení, proč okurka snižuje začervenání pokožky, používá se již věky věků. Však jste pravděpodobně zaznamenali několik produktů z drogerie, které ji obsahují. Je to proto, že okurka má uklidňující a chladicí účinek na pokožku, takže eliminuje zánět a zarudnutí. Vyplatí se nakrájet ji na kolečka a nechat vychladit v ledničce. Pokud by to přece jen nezabralo, lze si v nouzi vypomoci zeleným tónovacím korektorem. Ten totiž obvykle reguluje nechtěné začervenání. Berte to jako tip před pracovní poradou…

Koloidní ovesné masky

Dalším řešením, které můžete použít k odstranění zarudnutí v důsledku ekzému, akné a podobně, je výroba koloidní masky z ovesných vloček. Koloidní oves vyrážky doslova nenávidí. Také zmírňuje otoky, absorbuje přebytečný olej a zároveň nevysušuje. Chcete-li vytvořit masku, jednoduše smíchejte několik čajových lžiček koloidního ovsa s vodou, promíchejte a naneste na postižené oblasti. Nechte několik minut působit (dokud maska nevyschne) a poté důkladně opláchněte.

(Koloidní ovesná vločka je nedráždivá složka, takže je vhodná pro řadu aplikací péče o pleť, včetně těch, které jsou zaměřeny na citlivou, zralou nebo poškozenou pokožku. 50 gramů je k sehnání již za 65 korun.)

Manukový med

Že jste ještě nikdy neslyšeli o manukovém medu? Jedná se o čistý, absolutně přírodní med z nektaru květů keřů manuka rostoucích na Novém Zélandu. Tento med vyniká vysokou kvalitou a je známý pro obsah antioxidantů. Jeho antibakteriální vlastnosti odstraňují toxiny, které se mohou v kůži vytvářet. Zároveň likviduje bakterie, jež mohou způsobit zánět a zarudnutí. Manukový med má také zvlhčující a léčebné vlastnosti, takže se jeho pořízení navzdory vyšší ceně určitě vyplatí. Jednoduše aplikujte trochu medu na obličej, nechte vysušit a poté opláchněte.

Správná výživa „zevnitř“

Pokud se chcete zarudnutí zbavit co nejdříve, je vždy dobré dodržovat „protizánětlivou“ dietu. Omezte potraviny a nápoje, které vás mohou zahřát zevnitř. K těm patří alkoholické nápoje, teplé nápoje, a dokonce i kořeněné potraviny, které způsobují, že připomínáte rajče. Nahraďte je ovocem, zeleninou a rybami.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat