S tmavými lokty a koleny zatočíte i bez drahých bělicích krémů

Plesová sezona si žádá svoje. Nikdo si však nevšimne vaší úžasné manikúry, pokud se mu do zorného pole dostane tmavá pokožka na loktech a kolenou. Jestli je zrovna tohle jedna z věcí, které vás frustrují, použijte k nápravě zázračné přírodní prostředky!

Bělicí pleťový krém je dnes k dostání na každém rohu. Stojí dvě stě až tisíc korun, což je investice, která se může, ale nemusí vrátit. V případě, že i vás trápí tmavší zabarvení loketních kloubů a kolen, nejdřív dejte šanci přírodě. Tyhle tipy vás nezruinují!

Mandlový olej

V některých případech je příčinou „tmavých kloubů“ nadměrně suchá kůže. Odstranění příčiny je přitom úplně jednoduché. Stačí pravidelně nanášet mandlový olej. Důkladně jej vmasírujte do tmavých oblastí a ujistěte se, že poskytujete hydrataci každému kousku odlišně vypadající pokožky.

Olivový olej

Nejen mandlový, ale i olivový olej patří k fenomenálním domácím prostředkům pro tmavé klouby. Jediný rozdíl mezi těmito zdravými oleji je, že olivový olej je pro mnohé mnohem dostupnější. Jako v předchozím případě se ujistěte, že pokryjete celou problémovou oblast a necháte olej zcela absorbovat do své pokožky. Takto provádějte do zlepšení stavu.

Citronová šťáva

Co by byla domácnost bez citronů?! Tento univerzální pomocník vyniká svými bělicími účinky, takže si s nějakou hyperpigmentací snadno poradí. Jednou nebo dvakrát denně aplikujte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Po 20 až 30 minutách opláchněte, osušte a pro jistotu namažte ruce krémem (kvůli podráždění po kontaktu se žlutým ovocem).

Rajčatový džus

Rádi pijete rajčatový džus? Trochu si nechte stranou. Šťáva z rajčat má kyselou povahu a slouží jako jemné bělicí činidlo. Nechte rajčata „sedět na kloubech“ až 30 minut, než je opláchnete vodou. Opět své ruce nezapomeňte hydratovat.

Jogurt

Pokud jste právě zkusili citronovou nebo rajčatovou šťávu, ale nějak vám nedělá dobře, protože vaše pleť je příliš citlivá na přírodní kyseliny, nedělejte si starosti. Existuje další alternativa, která je dobrá pro zesvětlení tmavých míst. Tou je jogurt. Jednou denně jej rozetřete na problémová místa a po půlhodině smyjte.

Hnědý cukr

V některých případech je tmavé zbarvení pokožky způsobeno odumřelými kožními buňkami. To si žádá peeling! Jediné, co musíte udělat, je přidat několik kapek citronové šťávy do hnědého cukru. Kruhovými pohyby masírujte, potom opláchněte. (Neprovádějte víc než jednou nebo dvakrát týdně.)

Sůl

Mezi další exfoliační roztoky patří obyčejná sůl. Je však třeba použít tu jemně namletou, neboť hrubá je pro pokožku příliš drsná. Několik kapek citronové šťávy smíchejte se solí a vytvořte si tak vynikající exfoliant na své klouby.

Prášek do pečiva

Namísto exfoliačního roztoku z hnědého cukru nebo soli a citronové šťávy se také můžete rozhodnout pro jedlou sodu a malé množství vody. Pasta, která je výsledkem kombinace těchto dvou položek, se opět jemně vmasíruje, nechá chvíli působit a poté opláchne vodou. (Pokuste se omezit exfoliaci sodou na frekvenci pouze dvakrát týdně.)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat