Nejlepší potraviny pro krásu a zpomalení stárnutí

Jen málokterá žena by si – alespoň občas – nepřála zastavit čas a být o nějaký ten rok mladší či stárnout o něco pomaleji. Ačkoli se stárnutí prostě nevyhneme, lze ho zpomalit. Klíč se skrývá ve správné výživě, respektive v potravinách, které zajistí nejen zdravé tělo, ale také krásu.

Které byste rozhodně neměla vynechávat?

Cibule

Říká se jí královna kuchyně, ale umí víc než jen ochutit pokrmy či dát základ oblíbeným pochoutkám české kuchyně. Obsahuje totiž látku kvercetin, jež působí protizánětlivě a zpomaluje v těle procesy způsobující předčasné stárnutí. Kromě toho posiluje imunitní systém. Kdo by to řekl, že obyčejná cibule prospívá i naší kráse!

Česnek

A když jsme zmínili cibuli, nesmíme zapomenout na česnek. ne nadarmo se mu přezdívá přírodní antibiotikum. Posiluje imunitní systém, obsahuje cenné protizánětlivé látky. A tak působí na zpomalení stárnutí organismu. Mimochodem, naše babičky používaly česnek jako první pomoc při nežádoucím pupínku. I tady se můžete inspirovat…

Borůvky

Jsou přímo napěchované antioxidanty, jež působí proti volným radikálům v těle. Takže prospívají nejen zdraví, ale hrají roli i v udržování pevné a krásné pokožky. Jen co budou mít sezónu, neváhejte a vyrazte na ně do lesa (nebo na nejbližší trh).

Špenát

Obsahuje karotenoidy, kyselinu listovou a vitamin E. Že tyto látky znáte ze složení nejrůznějších krémů proti vráskám? Pak vězte, že prostřednictvím špenátu je tělu dodáte pěkně zevnitř a ještě za nižší cenu. A k tomu máte jako bonus vlákninu nebo třeba železo. Co víc si přát!

Zázvor

Aromatický kořen není jen přírodním lékem při nachlazení či viróze, ale jeho protizánětlivé složky působí příznivě i na naši krásu. Nebojte se jej využívat i jinak než jen na čaj – přidávejte ho do jídla, jak jen budete moci.

Kurkuma

Tohle koření je poslední roky skloňované snad všemi odborníky na zdraví a krásu. A i když se kurkumě často připisují až nadpřirozené schopnosti, je jasné, že nám svými protizánětlivými účinky a spoustou antioxidantů prostě prospívá. Nejen v jídle (a tam především), ale také například jako součást domácí pleťové masky (jen pozor, výrazně barví, tak abyste to nepřehnali a nevypadali po smytí masky z tohoto koření jako při žloutence).

Citrusy a spol.

Nejen pro naše tělo, ale i pro naši krásu je klíčový vitamin C. A toho citrusy (ale i další ovoce a spousta zeleniny, například papriky nebo brokolice) obsahují pořádnou dávku. Takže nezapomínejte dodat svému organismus alespoň 3 porce ovoce a zeleniny denně. Změnu uvidíte i v zrcadle!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat