Dopřejte své pokožce výživu domácím peelingem

Každý z nás by měl své pokožce každý týden dopřát péči v podobě výživného a jemného peelingu, který nejen odstraní odumřelé šupinky kůže, ale také naše tělo krásně prokrví a poskytne pokožce důležité živiny.

Ačkoli v obchodech najdete nepřeberné množství nejrůznějších peelingů, stejná vůně a struktura může začít po několika použitích trochu nudit. A předsevzetí o pravidelné péči pomalu mizí. Jak tomu předejít? Zkuste si peeling připravit pěkně doma – ze zásob v lednici či spíži. Sprcha nebo koupel se promění v úžasný rituál a vaše pokožka vás bude milovat.

Pečující náruč vanilky

Vanilka patří právem k nejoblíbenějším vůním. A nejen za chladných zimních večerů přijde vhod. Smíchejte 2,5 šálku hnědého cukru s 3/4 šálku cukru bílého, přidejte 1/4 šálku mandlového oleje (může být i olivový) a 4 lžíce vanilkového extraktu. Směs pečlivě promíchejte a použijte jako sladký peeling. A žádné ujídání!

Osvěžující mátové probuzení

Mátu máme sice spojenou především s čajem nebo dezerty, ale těžit z jejích pozitivních účinků může i vaše pokožka. Stačí smíchat 2 šálky bílého cukru, 1/4 šálku mandlového nebo olivového oleje, přidat půl šálku džusu z granátového jablka a několik kapek mátového esenciálního oleje. Takové osvěžení bude vaše pokožka prostě zbožňovat.

Kávová vzpruha

Je vaše pokožka poslední dobou unavená? Pak ji dopřejte kávu. Tedy ne tu v hrníčku, ale v peelingu. Jak na to? Promíchejte 1/2 šálku mleté kávy se stejným množstvím hnědého cukru, přidejte šálek kokosového oleje a 1/2 šálku oleje olivového a 1/2 šálku mořské soli. I když se taková kombinace může zdát trochu podivná, opravdu funguje!

Čajový dýchánek

Nejste zrovna milovníky kávy? Nevadí! Sáhněte po zeleném čaji, který je plný antioxidantů, jež vaši pokožku omladí a vyživí. Smíchejte 1,5 šálku sody se stejným množstvím mořské soli, přidejte lžíci zeleného čaje, 4 kapky pomerančového esenciálního oleje, 4 kapky oleje limetkového a strouhanou kůru z 1 citronu. Promíchejte. A je to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat