Nepřátelé krásné pleti. Které si nepouštět k tělu

Ačkoli se nás kosmetický průmysl snaží přesvědčit, že ke krásné a zdravé pleti úplně stačí, když budeme používat nejrůznější krémy, séra a mléka, jedno je jasné – pokud nedodáme pokožce správnou výživu i zevnitř, nikdy dokonalého vzhledu nedosáhneme.

Ovšem ani dodávání všech živin nás nespasí, pokud si budeme snahy o zdravou a krásnou pleť sabotovat. Na které nepřátele si dát pozor?

Cukr

U cukru rozhodně platí, že čím méně si ho do života, respektive na talíř, budeme pouštět, tím lépe. A netýká se to jen pleti. Nicméně u ní podporuje vznik zánětů a také nadměrnou mastnotu, někteří odborníci dávají cukr do spojitosti se sklonem pokožky k akné. Zkuste proto cukr ze stravy eliminovat – nahraďte jej jinými chutěmi a sladkosti z cukrárny vyměňte třeba za ovoce. Nejen vaše pleť vám bude vděčná!

Kofein

Nebojte se, nenabádáme vás k tomu, abyste se zcela vzdali svého oblíbeného šálku kávy. Spíše omezte jejich počet na dva až tři denně a odbourejte z pitného režimu energetické nápoje s obsahem kofeinu a kofeinové limonády. Důvodů je hned několik. Jednak kofein dehydratuje, což pokožce vůbec neprospívá. Jednak jeho vyšší množství narušuje spánek – a kvalitní odpočinek je pro zdraví (nejen) pleti klíčový.

Uzeniny, polotovary a spol.

Průmyslově zpracované potraviny, jako jsou uzeniny, nejrůznější hotové směsi, polotovary a další, obsahují většinou spoustu chemikálií, jež našemu tělu neprospívají obecně, pleť nevyjímaje. Všechny ty stabilizátory, konzervanty, barviva, sladidla apod. mohou vést k zánětlivým procesům, dehydrataci a přispívat tak ke stárnutí pokožky.

Neocenitelní spojenci

Když jsme zmínili hlavní nepřátele krásné pleti, nesmíme opomenout ani hlavní spojence. Nejspíš nikoho nepřekvapí, že pocházejí z kategorie „ovoce a zelenina“. Ano, dostatek vitaminů, minerálů a antioxidantů je pro zdraví pokožky klíčový. A které zázraky se vyplatí vyzdvihnout? Tak například rajčata, špenát, borůvky, jahody, avokádo, citrusy nebo papriky. Když je doplníte vhodnými proteiny, bude vás vaše pleť milovat a odmění se vám zdravým vzhledem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat