Přivítejte jaro krásnou hřívou. O vlasy pečujte již nyní

20.01.2018 | Krása a móda

Kdeže Ty loňské sněhy jsou? Starý rok se přehoupl v nový a spolu s ním tu máme šanci na nový začátek a všelijaká vylepšení. Dejte si předsevzetí i pro vlasovou péči. To, čeho se na kštici dopustily mrazivé teploty, ostrý vítr, sníh a teplotní výkyvy, si s sebou obvykle přinášíme do prvních teplých měsíců. Zatímco ostatní budou na jaře bojovat s přesušenými vlasy bez lesku, vy se budete pyšnit zdravou a lesklou hřívou.

Nečekejte se speciální péčí až na jaro. Už během zimy je nejvyšší čas začít hloubkový regenerační program, který vlasy posílí už od kořínků, vyživí je a dodá jim pevnost a lesk.

Nejlepší čas na nůžky

Pokud toužíte po dlouhých vlasech, prvním krokem by měla být návštěva kadeřnice, která vás zbaví poškozených konečků. Možná se to zdá nelogické – zkracovat délku, když si ji naopak chcete vypěstovat, ale má to svůj důvod.

„Zesláblé a rozštěpené konečky vlasového vlákna nejen opticky nevypadají hezky, ale navíc jsou příliš křehké na to, aby narostly do větší délky. Nebojte se kadeřnici požádat o výrazné zastřižení. Odlehčená hříva díky tomu ožije a bude se moci soustředit na produkci nových, zdravých a silných vlasů,“ vysvětluje vlasová odbornice Renáta Gacká.

Pokud máte pocit, že vám vlasy vůbec nerostou a zastavily se v jedné délce, pak jsou pravděpodobně příliš zatěžovány zkrášlovacími procedurami. Vlivem chemické či mechanické zátěže vlasové vlákno křehne, ztrácí odolnost, a vlas se tak trhá a konečky ulamují.

Pokud si vlasy často barvíte, žehlíte, fénujete nebo je jinak namáháte, prvním krokem by vždy měla být správná péče. „Používejte obnovující výživné a intenzivně regenerační produkty, které vlasy nezatěžují, napravují poškozenou vnitřní strukturu do hloubky a dodávají jim hedvábný pocit,“ dodává Gacká.

Šampon vždy nesvědčí

I vlasy mají vlastní mechanismy, jak se nepříznivým vnějším vlivům bránit. Dejte si proto pozor, abyste se nevědomě o tyto schopnosti nepřipravovali například nadměrným mytím. Častým střídáním okolních teplot se vlasy více mastí, proto máme tendenci je v reakci na to častěji šamponovat. Jenže při mytí z vlasů také odstraňujeme přirozený ochranný film, a tím je ještě více poškozujeme.

Zbavíme-li je jejich vlastní ochranné bariéry, začnou se opět více mastit. Celý problém připomíná začarovaný kruh, odkud není úniku. Optimální frekvence umývání kštice od mastnoty a nečistot je jednou za dva až tři dny. Neustálým namáčením navíc vlasy nepřirozeně nabobtnají a tím, jak jsou narušené, dochází k jejich potrhání a vypadávání.

Pár tipů pro krásnou hřívu

Na kvalitu kštice má přímý vliv i to, co jíme. Pokud nejste spokojeni se stávající kvalitou, zařaďte do svého jídelníčku hodně ovoce, zeleniny a potravin bohatých na křemík, zinek a selen. Vhodné jsou především ryby, luštěniny, dýňová a slunečnicová semínka, oříšky či játra.

Zbavte se také špatných návyků v péči o vlasy. Investujte do kvalitního kartáče z kančích štětin nebo dřevěného materiálu, neboť ty s plastovými, kovovými nebo jinak ostrými hroty vlasy elektrizují a poškozují.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat