Triky s ricinovým olejem, které zastaví vypadávání vlasů

Zdá se vám, že vaše vlasy vypadávají víc než obvykle? Podnikněte protiútok a vraťte jim hustotu, lesk i objem s pomocí malého kouzla. Které dvě známé ingredience pro tuhle vlasovou magii potřebujete?

Ricinový olej je neuvěřitelně užitečný olej, který může léčit obrovské množství zdravotních problémů. Obvykle se používá jako kosmetický přípravek. Bohužel však s průmyslovými výrobky, které jsou často nabité nebezpečnými chemickými látkami. (Proto je nejvhodnější 100% panenský ricinový olej z ekologického zemědělství.)

Malá lahvička s velkými účinky

Ricinový olej má silné antibakteriální i antifungální vlastnosti a je považován za bohatou zásobárnu minerálů a vitaminů, jako je vitamin E či protein. Najdete v něm i omega-6 mastné kyseliny. Co se týče pleti, pokožky hlavy a vlasů, tak tento typ oleje nabízí neuvěřitelné účinky, které pomáhají při léčbě akné, vyrážek, ekzému, vypadávání kštice a podobně.

Říká se, že při aplikaci přímo na pokožku hlavy se ztráta vlasů doopravdy zastaví, a to díky silným antibakteriálním i antifungálním atributům, které bojují s bakteriálními infekcemi, folikulitidou a lupy. Poděkovat za to lze kyselině ricinolejové, která podporuje krevní oběh a napomáhá tak růstu vlasů.

Zázračný koktejl plný krásy a zdraví

Tato konkrétní kyselina navíc dodatečně vyrovnává skutečné pH pokožku hlavy, usměrňuje tvorbu mazu a zbavuje nežádoucích účinků chemických látek v šamponech, spolu s jinými výrobky určenými pro péči o vlasy. Zkrátka a dobře, ricinový olej je plný živin a zároveň nabízí silné léčebné vlastnosti. Před použitím by se však měl naředit. S kým byste ho měli seznámit? Tohle je tajemství krásných vlasů!

Plesová sezona se vší parádou

Smíchejte ricinový olej s kokosovým (poměr 1 : 1) a tuto kombinaci naneste na pokožku hlavy, suché i roztřepené konce. (Vhodný je i mandlový, jojobový, arganový či avokádový olej.) Hlavu zakryjte igelitovým sáčkem a ručníkem a nechte působit jednu hodinu. Poté vlasy umyjte podle zvyku.

Tuto kúru provádějte dvakrát týdně v případě, že máte mastné vlasy, až třikrát týdně se to hodí u vlasů suchých. V souvislosti s nimi můžete postupovat trochu odlišně. Na suchou kštici naneste zmíněnou směs ricinového a kokosového oleje, vlasy zakryjte například čepicí na koupání a běžte spát. Ráno opláchněte, vysušte a hurá do práce.

Zanedlouho se dočkáte zastavení vypadávání vlasů a počítat můžete i s líbivým objemem! Ricinový olej přitom seženete v drogerii již za necelou stokorunu. V případě, že toužíte po vyšší kvalitě, poohlédněte se v prodejnách zdravé výživy nebo v lékárnách.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat