Snahu o dokonalé řasy si často sabotujeme samy. Na co si dát pozor

Díváte se se závistí na dokonalé řasy svých kamarádek a přemýšlíte, proč zrovna k vám byla příroda v této oblasti tak skoupá? Možná je na čase přestat vinit matku přírodu a zamyslet se nad tím, zda svým řasám nedáváte zabrat sama.

Čím jim opravdu neprospíváme?

Odlíčím se zítra

Je jasné, že tak jako nedokonalé odličování (či odchod do postele s make-upem) neprospívá naší pleti, tak bude mí negativní dopad na naše řasy. Pokud tedy odličování řas odbýváte, přispíváte k jejich oslabení. Pokud jste vážně unavení, mějte u postele alespoň vlhčené odličovací ubrousky, které odstraní alespoň ten největší nános líčidel.

Co když budu slzet

Voděodolná řasenka je skvělý vynález, když míříte do deště nebo do bazénu (a musíte být i při sportu namalovaná, což se ovšem příliš nedoporučuje), případně pokud víte, že budete ten den plakat (ano, jsou takové dny). Ale používat ji každý den nemusí našim řasám prospívat. Především proto, že odličování tohoto typu maskary dá mnohem více práce a řasy můžeme mechanicky poškodit a vytrhat.

Řasenka na věky

Když už jsme u maskary – nikdy neignorujte dobu exspirace tohoto kosmetického produktu. Prošlý krém byste přece také nepoužívala! Nejenže řasenka oxiduje, čímž ztrácí na konzistenci, ale ukládají se v ní bakterie, jež se vesele množí. Někteří odborníci na zdraví pleti doporučují vyměnit maskaru každé dva až tři měsíce.

Jasně, jen si ji půjč

A řasenka do třetice. Nikdy, ale nikdy se o ni s nikým nedělte. Ostatně to opět platí pro většinu kosmetiky. Důvod je jednoduchý – jako by nestačilo, že se v maskaře ukládají „vaše“ nečistoty a bakterie, ještě aby v ní přibyly ty od vaší kamarádky či kolegyně. Takový zánět spojivek nebo okrajů očních víček za to opravdu nestojí… A nejen proto, že neprospívá vašim řasám.

Kdy natáčíme

Pokud používáte kleštičky na řasy, které jim zajistí krásný tvar, nikdy je nepoužívejte poté, co na řasy aplikujete maskaru. Zvýšila byste tak totiž riziko zlomení řas.

A když už jsme u kleštiček – nepoužívejte je v bezprostřední blízkosti „kořínků“ řas příliš na ně netlačte, jinak hrozí mechanické poškození.

Pěkně promnout oči

Ráno se vzbudíte a pořádně si promnete oči, abyste z nich „vyhnala spánek“ a zbavila je ospalek. Zkuste se ale po takovém rituálu podívat, co vše vám ulpí na prstech. Může se totiž stát, si mnutím řasy v podstatě vytrháváte a zbytečně o ně přicházíte. Tak raději opatrně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat