Přírodní prostředky, které bez poškození narovnávají vlasy

Rovné, hladké vlasy vypadají dobře na jakémkoli typu obličeje. Kromě toho jsou snadno ovladatelné a mohou být dokonce stylizovány různými způsoby. Příroda vám nic takového nenadělila? Nezoufejte, pomozte si přírodními prostředky!

Lidé, kteří nemají přirozeně rovné vlasy, uchylují se často k chemickému ošetření, které zbavuje kudrnatých a zvlněných vlasů. Přestože jsou tyto kúry vysoce účinné, neposkytují dlouhodobé účinky a mohou dokonce způsobit vážné poškození vlasů – třeba jejich vypadávání či přesušení. Ani svědění skalpu není žádnou výjimkou! Není lepší nejprve vyzkoušet přírodní metody? Mějte však na paměti, že tyto tipy by měly být prováděny pouze dvakrát týdně.

Ošetření horkými oleji

Horké oleje udrží vlasy hladké, zdravé a dobře hydratované. Teplo totiž uvolňuje kudrnatý nebo zvlněný vzhled vlasů. Mezi nejlepší tipy přitom patří sezamový, ricinový, kokosový a mandlový olej. Nahřejte, naneste, zabalte do igelitového sáčku a nechte půl hodiny působit. Poté opláchněte.

Kokosové mléko

Kokosové mléko může vlasy narovnat během několika týdnů. Hluboce hydratuje a dodává kštici nádherný lesk. Kromě toho má také antibakteriální, antifungální a antivirové vlastnosti, které udržují pokožku hlavy bez infekce.

Vejce a olivový olej

Vajíčka v narovnávání vlasů hrají důležitou roli. Olivový olej na druhé straně je zase udržuje hydratované po celý den. Když kombinujete tyto dvě silné ingredience, vaše vlasy budou vypadat naprosto přirozeně! Takže, smíchat, nanést, nechat působit, opláchnout!

Aloe vera

Aloe vera obsahuje řadu enzymů, které podporují zdravý růst a vývoj vlasů. Díky každodennímu používání jsou vlasy hladké a hedvábné. Gelová kvalita aloe vera se snadno vstřebává do vlasových pramenů a udržuje je dobře zvlhčené po mnoho hodin. Díky těmto hydratačním vlastnostem aloe vlasy narovnává naprosto přirozeně.

Mléko

Mléko je oblíbená kuchyňská položka, která zároveň působí i na vlasy. Obsahuje bílkoviny, které je posilují. Vzhledem k tomu, že jsou díky němu vlasy zpevněné, vlasové prameny se stávají silnějšími a rovnějšími. Zkuste si ho na kštici nanést dvakrát týdně…

Jablečný ocet

Jablečný ocet je výbornou přísadou pro přirozené narovnání vlasů. Díky svým úžasným vlastnostem udržuje přirozenou hodnotu pH vlasů, což zabraňuje invazi mikroorganismů způsobujících choroby, které napadají pokožku hlavy. Co chtít víc?

Pivo

Pivo je obohaceno o bílkoviny a vitaminy, které pomáhají udržovat zdravé vlasy. Alkohol v pivu také funguje jako čisticí prostředek, jenž dělá vlasové prameny měkké, poddajné a lesklé. A pochopitelně také rovnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat